• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Napište svůj komentář k receptu

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 49
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      hrst sušené houby - hříbky
    • posekané bylinky - čerstvé, na ozdobu
    • 1
      ks králík rozporcovaný, nebo 4 stehna
    • olej
    • 10
      ks jalovcové bobule - rozdrcené

Postup přípravy receptu

1
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat.
2
Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Porce králíka v pekáčku posypeme jalovcem, poklademe plátky másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby péct při 190°C na cca 50 minut.

RADA: Čemu se vyhnout při přípravě masa

3
V polovině pečení přidáme hříbky i s nálevem. Pak odklopíme zkontrolujeme, zda je maso měkké. Buď ještě dopečeme nebo maso vyjmeme, výpek slijeme do kastrůlku, přidáme smetanu rozmíchanou s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu, případně zredukujeme hustotu přilitím nebo odvařením vody... Krátce povaříme.
4
Porce králíka přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíkem, noky...

RADA: Jak uvařit knedlíky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Králík na medu

Králík na medu

Králík na houbách

Králík na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 10. 12. 2020 20:31

    Kikina13: díky za pochvalu :)

  • Kikina13 | 7. 11. 2020 20:19

    Naprosto excelentní jídlo. Recepty73 jsou vždy zárukou úspěchu.

  • Kratochvílová | 30. 9. 2015 14:10

    Trochu lístků čerstvého rozmarýnu jsem přidala i s jalovcem ke králíkovi. Bylo to vynikající.

  • Marta Aulická | 19. 9. 2014 13:46

    Mockrát děkuji za recept, byl to téměř gurmánský zážitek <:-) téměř protože jsem ho musela sama vařit. Jenom jsem sušené hříbky vyměnila za čerstvé, sušené došly a včera jsme jich našli za hodinku v lese půl košíku <:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jalovcové bobule Králík Máslo Olej Pepř mletý Posekané bylinky Smetana ke šlehání Sůl Sušené houby

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

217
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
25
Kořeněné chipsy z hlívy
Kořeněné chipsy z hlívy
24
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
19
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s hořčicí a majoránkou
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík s rajčaty a tymiánem
Králík v rajčatové omáčce
Králík v rajčatové omáčce
Králík v zelenině s hořčicí
Králík v zelenině s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact