• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík po Šumavsku
Napište svůj komentář k receptu

Králík po Šumavsku

autor: Tlustice
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík po Šumavsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 150
      g špek
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks bobkový list malý
    • 2
      ks nové koření 1-2 kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrst chleba strouhaný suchý

Postup přípravy receptu

1
Do hlubšího pekáče narovnáme králíka a poklademe ho špekem, rozkrájenou cibulí a česnekem. Posypeme paprikou, pepřem, solí, rozkrájíme plátky másla a přidáme bobkový list a nové koření. Dáme do trouby a dusíme ve vlastní šťávě. Následně přiměřeně podlijeme a přidáme hrst nastrouhaného suchého chleba - dáme do šťávy a necháme dopéct.
2
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 7. 3. 2008 11:02

    jsem ráda, že se Vám chutnalo, já taky měla období kdy králíka za žádnou cenu ne, ale nyní je výtečný mňaaaaaaaaaam

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:11

    Dobrý vecer,na kralikovi jsem temer odkojena,ale postupem veku mi dva zpusoby peceni,ktere se neuztale opakovaly prestaly chutnat a tak jsem to vzala do svych rukou.Tento recept je bozsky:-) Sice se mi jako zacatecnikovi zda mixovani chleba na omacku trochu pracne,ale vysledek stoji za to. :-)

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:09

    Dobrrý večer,na kraliku jsem skoovyrostla a naednou nastaloobdoi...Fuj uz mame zase kralika,takze jsem rozhodla,ze zacnu kralika varit ja a po svem... Tento recepet je bajecny,ikdyz pro mne jako zacatecnika se zda mixxovani chleba na omacku pracne,ale vysledek stoji za to. Musim ted varti kralika jak doma tak u babicky:-))

  • Pavla Kalinová | 9. 2. 2008 22:09

    Dobrrý večer,na kraliku jsem skoovyrostla a naednou nastaloobdoi...Fuj uz mame zase kralika,takze jsem rozhodla,ze zacnu kralika varit ja a po svem... Tento recepet je bajecny,ikdyz pro mne jako zacatecnika se zda mixxovani chleba na omacku pracne,ale vysledek stoji za to. Musim ted varti kralika jak doma tak u babicky:-))

  • Anonym | 19. 7. 2006 15:46

    Je to paráda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chleba Cibule Králík Máslo Mletá paprika Nové koření Pepř mletý Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

46
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
27
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
18
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Králík po Šumavsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact