• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Napište svůj komentář k receptu

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

autor: stafl
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králík
    • 500
      g vepřový bůček
    • sůl česneková
    • koření Piri Piri
  • Na bramboráčky:
    • brambory
    • hladká mouka
    • sůl
    • česnek
    • majoránka
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré). Bůček nakrájíme na silnější pláty nebo kostky. Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči péci asi 25 min. na cca 200 °C do zhnědnutí a vytvoření kůrky. (Já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu). Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme - tzn. na dno králík druhou stranou a na něj bůček, pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po této době podlejeme horkou vodou - jen malinko, asi 1dcl, seškrábneme stěny s vypečenou šťávou a pekáč přikryjeme. Necháme při vypnuté troubě dojít cca 15 minut.
2
Jako přílohu usmažíme z uvedených surovin klasické bramboráčky o průměru asi 10 cm. Jako oblohu lze výborně použít Moravanku nebo jiný podobný salát
3
Bramboráčky děláme, jak jsme zvyklí, jen menší a ne tak kořeněné, aby nepřehlušily maso. Přílohy lze samozřejmě změnit, oblohu pak zvolíme dle chuti. Jiný tuk než ten z bůčku se nedává.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na jalovci s bramboráčky

Králík na jalovci s bramboráčky

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Holas | 18. 3. 2017 19:40

    Tenhle recept je naprostý nesmysl! Kdo kdy viděl, aby bylo maso upečené za necelou hodinu?! Jestli to někdo vyzkoušel podle tohoto postupu, tak mu opravdu musel oběd chutnat :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hladká mouka Koření Králík Majoránka Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

146
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
131
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
60
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
35
Pečené kuřecí závitky
Pečené kuřecí závitky
31
Nekynutý koláč s různým ovocem
Nekynutý koláč s různým…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Farmář hledá ženu? Filip Blažek pobavil fotkou 'nahoře bez'... a s pořádným lilkem!

Farmář hledá ženu? Filip Blažek pobavil fotkou 'nahoře bez'... a s pořádným lilkem!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Králík na smetaně
Králík na smetaně
Králík na smetaně II.
Králík na smetaně II.
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík po cikánsku
Králík po cikánsku
Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
  • Recepty.cz
  • Králík pečený na bůčku s bramboráčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact