• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
Napište svůj komentář k receptu

Králík na způsob zvěřiny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na způsob zvěřiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      g králičí hřbet a zadní běhy
    • slanina
    • sůl
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 0,50
      lžička cukr
    • citron
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • citronová šťáva
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • červené víno
    • 1
      lžička rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
2
Na oleji orestujeme zeleninu pokrájenou na kousky, přidáme cukr, kolečko citronu, koření a připraveného králíka, podlijeme trochou vývaru (z masoxu) a dusíme pod poklicí v troubě. Králíka obracíme a podléváme.
3
Změklého králíka dopečeme bez poklice. Králíka vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou a povaříme.
4
Omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme, přidáme víno, marmeládu, citronovou šťávu a uvedeme do varu. Do hotové omáčky dáme králíka a prohřejeme.
5
Králík opravdu chutná jako divočina!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Dezert na způsob francouzského toastu

Dezert na způsob francouzského toastu

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ule | 13. 5. 2011 10:30

    trapny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Naďa Lhotaková | 12. 3. 2006 18:44

    Recept byl vynikající, měli jsme ho dnes k obědu. Doporučuji!!!

  • Di | 1. 3. 2006 14:06

    Bez brusinek si tohle jídlo vůbec neumím představit. U nás doma si je přidáváme až na talíř s hotovým jídlem. S kroketami to považuji za vrcholně slavnostní jídlo, ale dobrý je i houskový knedlík. A hlavně nesmí chybět trocha červeného na zapití - to už je dokonalý harmonický celek.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 12:04

    Výborný recept.Také dělám bez masoxu.A víno také dávám už na začátku.Někdy dávám místo rybízové marmelády brusinky.

  • Di | 1. 3. 2006 10:45

    Do omáčky se může přidat ještě trocha kečupu. Vínem také podlévám během pečení (masox je podle mě zbytečný) a rozhodně už nedávám cukr - rybízová marmeláda nebo šťáva postačí. V každém případě dělám den dva dopředu, aby se chutě proležely.

  • Marie Horáková | 1. 3. 2006 10:35

    Výborný recept, doporučila bych část vína přidat již během dušení.Připravuji tak zvěřinu, králíka zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dušení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Králičí hřbet a zadní běhy Masox Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rybízová marmeláda Slanina Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

26
Míša řezy - jen dvě vejce: po našem
Míša řezy - jen dvě…
23
Svařák
Svařák
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Hana Gregorová vyhlíží Vánoce: Kýčovitá výzdoba a peče jako o život!

Hana Gregorová vyhlíží Vánoce: Kýčovitá výzdoba a peče jako o život!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact