• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
Napište svůj komentář k receptu

Králík na způsob zvěřiny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na způsob zvěřiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      g králičí hřbet a zadní běhy
    • slanina
    • sůl
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 0,50
      lžička cukr
    • citron
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • citronová šťáva
    • 1
      kostka masox
    • hladká mouka
    • červené víno
    • 1
      lžička rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
2
Na oleji orestujeme zeleninu pokrájenou na kousky, přidáme cukr, kolečko citronu, koření a připraveného králíka, podlijeme trochou vývaru (z masoxu) a dusíme pod poklicí v troubě. Králíka obracíme a podléváme.
3
Změklého králíka dopečeme bez poklice. Králíka vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou a povaříme.
4
Omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme, přidáme víno, marmeládu, citronovou šťávu a uvedeme do varu. Do hotové omáčky dáme králíka a prohřejeme.
5
Králík opravdu chutná jako divočina!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Dezert na způsob francouzského toastu

Dezert na způsob francouzského toastu

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ule | 13. 5. 2011 10:30

    trapny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Naďa Lhotaková | 12. 3. 2006 18:44

    Recept byl vynikající, měli jsme ho dnes k obědu. Doporučuji!!!

  • Di | 1. 3. 2006 14:06

    Bez brusinek si tohle jídlo vůbec neumím představit. U nás doma si je přidáváme až na talíř s hotovým jídlem. S kroketami to považuji za vrcholně slavnostní jídlo, ale dobrý je i houskový knedlík. A hlavně nesmí chybět trocha červeného na zapití - to už je dokonalý harmonický celek.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 12:04

    Výborný recept.Také dělám bez masoxu.A víno také dávám už na začátku.Někdy dávám místo rybízové marmelády brusinky.

  • Di | 1. 3. 2006 10:45

    Do omáčky se může přidat ještě trocha kečupu. Vínem také podlévám během pečení (masox je podle mě zbytečný) a rozhodně už nedávám cukr - rybízová marmeláda nebo šťáva postačí. V každém případě dělám den dva dopředu, aby se chutě proležely.

  • Marie Horáková | 1. 3. 2006 10:35

    Výborný recept, doporučila bych část vína přidat již během dušení.Připravuji tak zvěřinu, králíka zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Dušení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Králičí hřbet a zadní běhy Masox Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rybízová marmeláda Slanina Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Citronová poleva

Citronová poleva

listové těsto

listové těsto

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

220
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
216
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
67
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
27
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Králík na způsob zvěřiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact