• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na zakysané smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Králík na zakysané smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na zakysané smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks petržel
    • 2
      plátek celer
    • 4
      ks nové koření
    • 10
      ks pepř mletý
    • 3
      ks bobkový list 2-3
    • sůl
    • zakysaná smetana
    • masox
    • citronová šťáva
    • olej
    • nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1 a 1/2 lžíce mouky rozmíchané v troše vody a zakysanou smetanu. Necháme povařit.
2
Potom přecedíme, dochutíme solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme. Na talíři dochutíme dle chuti na kostičky nakrájenou okurkou a podáváme. Příloha: houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 14. 1. 2008 15:46

    Souhlasim s Di, ze svickova omacka ja jen jedna a to z prave svickove. Maminka i babicka delavaly kralika podobne, ale rikalo se tomu kralik se smetanovou omackou, nikoli svickova. Jeste me pobavilo, jak si nekteri uzivatele daji jmeno site jim na miru, jako Tomas Marny- to mas marny nebo konvalinka- stejne jedovata jako jeji nesmyslny komentar.

  • Di | 14. 1. 2008 14:31

    Ne, paní Marie, nemýlím se, ale Jarka má pravdu, že se pojem svíčková (druh masa) vžil pro název omáčky. Nehodlám však vést na toto téma sáhodlouhé diskuse. Jen mi vadí, když se někdo zbytečně naváží do autorů receptů a sám nepřidá ani jediný. je to stále dokola, zkuste si dát do hledáčku autorů Tomáše Marného nebo konvalinku.

  • Jarka O. | 14. 1. 2008 11:59

    Pojem "svíčková" se už natolik vžil, že ho používají lidé zcela běžně jako označení pro jistý druh omáčky, i když je zrovna z jiného masa než pravé svíčkové. Já bych to nijak nehrotila...Di asi chtěla naznačit, že když někdo chce věcně polemizovat, má používat správné termíny. Souhlasím s ní.

  • Marie Pospíšilová | 14. 1. 2008 07:38

    Paní Di, mýlíte se. Svíčková (omáčka) se dá udělat z jakéhokoli masa, králičí, hovězí, vepřové... Jen v názvu bude asi "Pravá" svíčková z prasátka... :)

  • Eva Přecechtělová | 13. 1. 2008 21:52

    Já králíka ještě prošpikuji slaninou nebo přidám slaninu k cibulce a maso na ni lehce orestuji. Po vyndání hotového masa odstraním koření a zeleninu rozmixuji ponorným mixérem a pak teprve zahustím . Je to rychlejší , není žádný odpad a špinavé sítko, které se špatně umývá.

  • konvalinka | 13. 1. 2008 18:23

    pane marný, naprosto s vámi souhlasím. zde se kolikrát rozvíjí diskuze nad takovými banalitami, že nevěřím vlastním očím, chodím sem jen z naprosté zvědavosti, jaké hlouposti jsou zde zase prezentovány, ale jen velmi, velmi málokdy.ale ať si dámy pokecají, stejně nic pořádného nikdy neuvaří, viz.jejich ptáčky či svíčková atd. atd.

  • Di | 13. 1. 2008 12:45

    No a to právě není, Anonyme, správně, i když se lidově určité přípravě hovězího masa říká "svíčková". Svíčková je prostě druh masa a z králíka svíčkovou neuvaříš. To byl zhruba smysl mé poznámky.

  • Jana Remková | 13. 1. 2008 11:37

    Pane Marný,pokud se vám stránky nelíbí,tak je nevyhledávejte.Jistě pochopíte,že pokudse recepty opakují,tak to jen proto,že člověk,který zde chce nějaký uveřejnit,není schopen přejít všechny recepty,které tu jsou,aby zjistil,zda je zde již podobný recept.Nevím,proč má někdo stále pocit,že někomu děláme reklamu.Já tyto stránky miluji.Jana

  • Anonym | 13. 1. 2008 01:46

    Milá Di, sice máte pravdu, že svíčková je i druh masa, nicméně nepochybuji, že jste obeznámena se skutečností, že je to současně i název konkrétního velmi tradičního pokrmu, takže nechápu účel vašeho příspěvku. Jinak, mám takový pocit, že většina zdejších přispěvatelek/ů "to (opravdu) má marný".

  • barča | 12. 1. 2008 16:22

    Tomáši, když se ti tyto stránky moc NÉÉÉLÍBÍ, tak co sem lezeš ??

  • Anonym | 11. 1. 2008 20:46

    PAN TOMÁŠ MARNÝ, TO JE ZASE NĚJAKÝ CHYTRÁK - PROSTĚ MARNĚ PÍŠE NESMYSLY !!!!

  • Di | 11. 1. 2008 10:12

    Pár takových jsme tu už měli. Na to se nedá napsat nic jiného, než už napsala Simča. Většinou je potom od podobných znalců klid. Já také nemám ráda donekonečna opakované stejné recepty, ale králík na smetaně tu myslí, ještě není. Kromě toho by pan Znalec měl vědět, že svíčková je druh masa a ne způsob jeho přípravy.

  • Marie Pospíšilová | 11. 1. 2008 06:02

    Pan Tomáš Marný se rád čte a velmi často se vyskytoval i na stránkách Atlasu - Zprávy. Jeho příspěvky byly opravdu "podnětné" a vševysvětlující. Takových jemu podobných je tam několik, nejlepší obrana je naprosto ignorovat podobné přípisky a nereagovat na ně. Protože někdy mám pocit, že se při reakcích na své povídání snad i u.ájí...

  • Simča Sládková | 10. 1. 2008 15:46

    Fajn Tomáši, tak sem dej svoje nové recepty. Všichni se moc těšíme!!!

  • Mirka P. | 10. 1. 2008 15:16

    Ajéje, že by další Kritik Kuchař? :-)))

  • Tomáš Marný | 10. 1. 2008 14:09

    předevšímNA VAŠE STRÁNKY NEVYHLEDÁVÁM ČASTO, ALE KDYKOLIV SI JE SPUSTÍM NAJDU RECEPTY, KTERÉ NIC NOVÉHO NEPŘINÁŠEJÍ A JSOU OPISY NEKONEČNĚ ŘADY STARÝCH RECEPTŮ ZMĚNĚNÝCH INGREDIENCEMI NAPROSTO A NOTORICKY ZNÁMÝMI A OPĚT SE DONEKONEČNA OPAKUJÍ A PLNÍ ZBYTEČNĚ STRÁNKY A PRAVDA-HODÍ SE PŘEDEVŠÍMI ZŘIROVATELI STRÁNEK . ALE NIC PROTI TĚM, KOMU SE LÍBÍ. MĚ MOC NÉÉÉÉÉÉÉÉ.

  • Jana Remková | 10. 1. 2008 10:55

    Vypadá to na opravdu dobrý recept.Pro mne není MARNÝ,dávám za 1,protože ho dělala dnes kolegyně a moc pochvalovala,že je opravdu výborný.Musím však říct,že jsem dělala králíka na mnoho způsobů a vždy byl vynikající.Pro milovníky králíka bych doporučila Béřovického králíka,viz recepty on line.Jana

  • Anonym | 9. 1. 2008 23:22

    Prostě králík na smetaně, skoro jako svíčková.

  • Dana Vorlová | 9. 1. 2008 21:50

    Asi to je pro některé uživatele "MARNÝ" :-) Jinak recept výborný !

  • Marie Málková | 9. 1. 2008 16:28

    dělám něco podobného, ale jako přílohu obyčejný rohlík, je to výborné ale nepovažuji to za svíčkovou , říkám tomu králík na zelenině

  • Di | 9. 1. 2008 11:24

    Tomáši, asi nechápu účel a smysl Vašich poznámek. Viz též Pařeznická bramboračka. Můžete mi je osvětlit?

  • Tomáš Marný | 9. 1. 2008 09:17

    Takže králík na smetaně, se svíčkovou a podobně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Masox Mrkev Nakládané okurky Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Bigos
Bigos
17
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
15
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Králík na zakysané smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact