• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
Napište svůj komentář k receptu

Králík na hořčici II

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo prohnětené s trochou mouky na zahuštění šťávy
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • petržel sekaná
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 8
      lžíce dijonská hořčice
    • 400
      g vepřový bůček
    • 1
      ks králík rozdělený na porce
    • mouka na obalení
    • olej na opékání
    • bouquet garni např. tymián, saturejka, petrželka + bobkový list a česnek svázané provázkem

Postup přípravy receptu

1
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle opečte na trošce oleje v kastrolu s nepřilnavým povrchem a vyjměte je. Připečenou šťávu uvolněte přidáním trochy teplé vody. Do výpeku přidejte cibulku, česnek a petrželku. Opečené maso vraťte zpět, zalijte vínem, přisolte, opepřete a přidejte bouquet garni.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Duste nebo pečte (pokud máte kastrol vhodný i do trouby), až je maso měkké. Během pečení občas přelijte maso vypečenou šťávou. Posledních asi 10 minut pečte odkryté, aby se na mase utvořila lákavá kůrka. Před podáváním dochuťte, a je-li omáčka řídká, můžete ji zahustit lžící moučného másla (polovina másla a polovina mouky). Podávejte s novými bramborami s bylinkami, krátce podušeným špenátem a sklenkou piva.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Králík na medu

Králík na medu

Beskydský králík

Beskydský králík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Talpa | 5. 4. 2014 09:32

    to se tam jenom prihodi vedle kralika, nebo byste chtel bucek spikovat?:D

  • pavel | 21. 7. 2011 11:02

    :-( Nějak mi v popisu přípravy chybí ten bůček, co je uveden v ingrediencích...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Velikonoce
Maso Králičí Červen Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bouquet garni Česnek Dijonská hořčice Králík Máslo Mouka Olej Petržel Šalotka Sůl Vepřový bůček

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Rybí steak

Rybí steak

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

103
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
71
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
44
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
42
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
42
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Králík jako od babičky
Králík jako od babičky
Králík na celeru
Králík na celeru
Králík na halali
Králík na halali
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact