• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
Napište svůj komentář k receptu

Králík na hořčici II

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 135 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
Králík na hořčici II
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo prohnětené s trochou mouky na zahuštění šťávy
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • petržel sekaná
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 8
      lžíce dijonská hořčice
    • 400
      g vepřový bůček
    • 1
      ks králík rozdělený na porce
    • mouka na obalení
    • olej na opékání
    • bouquet garni např. tymián, saturejka, petrželka + bobkový list a česnek svázané provázkem

Postup přípravy receptu

1
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle opečte na trošce oleje v kastrolu s nepřilnavým povrchem a vyjměte je. Připečenou šťávu uvolněte přidáním trochy teplé vody. Do výpeku přidejte cibulku, česnek a petrželku. Opečené maso vraťte zpět, zalijte vínem, přisolte, opepřete a přidejte bouquet garni.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Duste nebo pečte (pokud máte kastrol vhodný i do trouby), až je maso měkké. Během pečení občas přelijte maso vypečenou šťávou. Posledních asi 10 minut pečte odkryté, aby se na mase utvořila lákavá kůrka. Před podáváním dochuťte, a je-li omáčka řídká, můžete ji zahustit lžící moučného másla (polovina másla a polovina mouky). Podávejte s novými bramborami s bylinkami, krátce podušeným špenátem a sklenkou piva.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Králík na medu

Králík na medu

Beskydský králík

Beskydský králík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Talpa | 5. 4. 2014 09:32

    to se tam jenom prihodi vedle kralika, nebo byste chtel bucek spikovat?:D

  • pavel | 21. 7. 2011 11:02

    :-( Nějak mi v popisu přípravy chybí ten bůček, co je uveden v ingrediencích...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Velikonoce
Maso Králičí Červen Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bouquet garni Česnek Dijonská hořčice Králík Máslo Mouka Olej Petržel Šalotka Sůl Vepřový bůček

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Zákusek chudých

Zákusek chudých

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Domácí veka

Domácí veka

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

161
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
112
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Králík jako od babičky
Králík jako od babičky
Králík na celeru
Králík na celeru
Králík na halali
Králík na halali
Králík na houbách
Králík na houbách
Králík na houbách a hořčici
Králík na houbách a hořčici
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
  • Recepty.cz
  • Králík na hořčici II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact