• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík á la Malorca:
Napište svůj komentář k receptu

Králík á la Malorca:

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík á la Malorca:
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králík asi 1.7kg
    • 500
      g cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks červené feferonky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml bílé víno
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      ks skořice lusk
    • 3
      ks hřebíček
    • 80
      g černé olivy
    • 8
      snítka tymián
    • 80
      g rozinky
    • 40
      g piniové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně rozkrojíme feferonky, zbavíme jádřinců a nasekáme nahrubo.
2
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme a dozlatova osmažíme při střední teplotě na pánvi v 5 ti lžících oleje. Poté vyndáme. Na pekáči rozehřejeme 3 lžíce oleje, v němž podusíme krátce cibuli, česnek a feferonku. Podlijeme vývarem a bílým vínem. Přidáme šafrán, skořici a hřebíček. Vložíme stehna a přední nohy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st., zhruba 1 hodinu. Olivy rozpůlíme, osmažíme si dozlatova piniová semínka (oříšky). Po 50 ti minutách pečení přidáme do pekáče rozinky, olivy, tymián, piniová semínka a zbytek králíka. Odklopené pečeme ještě 10 minut při střední teplotě.
3
Ledvinky a játra nakrájíme na centimetrové proužky a opečeme ve zbytku oleje na pánvi asi 1 až 2 minuty. Dochutíme solí a pepřem, servírujeme s králíkem a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mari Carmen | 15. 1. 2012 16:51

    Mallorca se píše s 2 "l" aby se mohla číst Majorka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Černé olivy Červené feferonky Česnek Cibule Drůbeží vývar Hřebíček Králík Olivový olej Pepř mletý Piniové oříšky Rozinky Šafrán Skořice Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Domácí kečup
Domácí kečup
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
27
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
26
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Králík á la Malorca:
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact