• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík á la Malorca:
Napište svůj komentář k receptu

Králík á la Malorca:

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík á la Malorca:
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králík asi 1.7kg
    • 500
      g cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks červené feferonky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml bílé víno
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      ks skořice lusk
    • 3
      ks hřebíček
    • 80
      g černé olivy
    • 8
      snítka tymián
    • 80
      g rozinky
    • 40
      g piniové oříšky

Postup přípravy receptu

1
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně rozkrojíme feferonky, zbavíme jádřinců a nasekáme nahrubo.
2
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme a dozlatova osmažíme při střední teplotě na pánvi v 5 ti lžících oleje. Poté vyndáme. Na pekáči rozehřejeme 3 lžíce oleje, v němž podusíme krátce cibuli, česnek a feferonku. Podlijeme vývarem a bílým vínem. Přidáme šafrán, skořici a hřebíček. Vložíme stehna a přední nohy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st., zhruba 1 hodinu. Olivy rozpůlíme, osmažíme si dozlatova piniová semínka (oříšky). Po 50 ti minutách pečení přidáme do pekáče rozinky, olivy, tymián, piniová semínka a zbytek králíka. Odklopené pečeme ještě 10 minut při střední teplotě.
3
Ledvinky a játra nakrájíme na centimetrové proužky a opečeme ve zbytku oleje na pánvi asi 1 až 2 minuty. Dochutíme solí a pepřem, servírujeme s králíkem a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mari Carmen | 15. 1. 2012 16:51

    Mallorca se píše s 2 "l" aby se mohla číst Majorka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Černé olivy Červené feferonky Česnek Cibule Drůbeží vývar Hřebíček Králík Olivový olej Pepř mletý Piniové oříšky Rozinky Šafrán Skořice Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

105
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
98
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
43
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Králík á la Malorca:
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact