• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Balzamiková čočka
    • 150
      g čočka
    • 50
      g šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • 0,50
      lžíce cukr
    • 8
      lžíce balzamikový ocet 6 až 8
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 3
      snítka petrželka
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Špíz
    • 8
      ks králičí maso
    • 8
      ks rozmarýn stonky - cca 25 cm dlouhých
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks paprika - žlutá
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks šalotka velké
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Rozmarýnové brambory
    • 500
      g brambory malé
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek. Přidáme cukr, necháme roztavit, poté nasypeme okapanou čočku, přidáme balzamikový ocet a kuřecí vývar, 20 až 25 minut povaříme na střední teplotě. Petržel nakrájíme nadrobno a spolu s máslem zamícháme v čočce, kterou dochutíme solí a pepřem.
2
Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme a připravíme si je jako jehly pro špíz. Papriky nakrájíme na 16 stejně velkých kousků. Česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napichujeme vždy maso, papriku, česnek a šalotku.
3
Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut.
4
Olivový olej rozpálíme v pánvi a králičí špíz opečeme dozlatova po všech stranách. Přidáme máslo a špízy, podusíme zhruba 2 až 3 minuty na střední teplotě, osolíme a opepříme.
5
Čočku ještě jednou ohřejeme, máslo a rozmarýn dáme k bramborám a ponecháme na žáru přibližně 2 až 3 minuty. Osolíme, opepříme. Pak servírujeme špíz a brambory na čočku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červená paprika Česnek Čočka Cukr Drůbeží vývar Králičí maso Máslo Olej Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

293
Francouzský dresing
Francouzský dresing
213
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
178
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
149
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
106
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact