• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí ragú
Napište svůj komentář k receptu

Králičí ragú

autor: polmari
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí ragú
Králičí ragú
Králičí ragú
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králičí hřbet naporcovaný
    • 1
      hrst houby čerstvé či mražené
    • 50
      g špek
    • hořčice na potření; druh dle chuti
    • 1
      dl bílé víno
    • 250
      ml smetana nebo mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na smažení a pečení

Postup přípravy receptu

1
Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova. Maso vyjememe a odložíme do pekáče (remosky). Na máslo na pánvi přidáme na kostičky nakrájený špek, rozškvaříme a přidáme houby. Houby osmažíme a přidáme i s výpekem do pekáčku k masu. Podlijeme vodou a dáme péct.
2
Po cca 15ti minutách podlijeme bílým vínem a znovu necháme péct. Po dalších cca 15ti minutách maso vyjmeme, vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou, maso vrátíme a necháme ještě cca 15 minut péct.
3
V původním receptu je všechno v hrnci (bez pečení), ale mě více vyhovuje maso pečené než vařené.
4
Jako přílohu dávám rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí / králičí ragú s hlívou

Kuřecí / králičí ragú s hlívou

Králičí kyselo Dočík

Králičí kyselo Dočík

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 16. 4. 2012 08:23

    Já taky, ale takhle to je v původním receptu - možná by stačilo hřbet vykostit :-)

  • techt | 7. 4. 2012 13:19

    Pod názvem ragú si představuji kostky masa a ne porce, ale výborný králík to teda byl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Hladká mouka Hořčice Houby Králičí hřbet Máslo Pepř mletý Smetana Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Špenátovka

Špenátovka

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

204
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
43
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
30
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
28
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se…
26
Cuketa zapečená s paprikou a žampiony
Cuketa zapečená s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Králičí kyselo Dočík
Králičí kyselo Dočík
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králík - slintající soused
Králík - slintající soused
Králík Co dům dal
Králík Co dům dal
  • Recepty.cz
  • Králičí ragú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact