• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králičí ragú
Napište svůj komentář k receptu

Králičí ragú

autor: polmari
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králičí ragú
Králičí ragú
Králičí ragú
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks králičí hřbet naporcovaný
    • 1
      hrst houby čerstvé či mražené
    • 50
      g špek
    • hořčice na potření; druh dle chuti
    • 1
      dl bílé víno
    • 250
      ml smetana nebo mléko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na smažení a pečení

Postup přípravy receptu

1
Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova. Maso vyjememe a odložíme do pekáče (remosky). Na máslo na pánvi přidáme na kostičky nakrájený špek, rozškvaříme a přidáme houby. Houby osmažíme a přidáme i s výpekem do pekáčku k masu. Podlijeme vodou a dáme péct.
2
Po cca 15ti minutách podlijeme bílým vínem a znovu necháme péct. Po dalších cca 15ti minutách maso vyjmeme, vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou, maso vrátíme a necháme ještě cca 15 minut péct.
3
V původním receptu je všechno v hrnci (bez pečení), ale mě více vyhovuje maso pečené než vařené.
4
Jako přílohu dávám rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí / králičí ragú s hlívou

Kuřecí / králičí ragú s hlívou

Králičí kyselo Dočík

Králičí kyselo Dočík

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 16. 4. 2012 08:23

    Já taky, ale takhle to je v původním receptu - možná by stačilo hřbet vykostit :-)

  • techt | 7. 4. 2012 13:19

    Pod názvem ragú si představuji kostky masa a ne porce, ale výborný králík to teda byl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Hladká mouka Hořčice Houby Králičí hřbet Máslo Pepř mletý Smetana Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

45
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
22
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
22
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
17
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Králičí kyselo Dočík
Králičí kyselo Dočík
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králičí stehna pečená velmi pomalu
Králík - slintající soused
Králík - slintající soused
Králík Co dům dal
Králík Co dům dal
  • Recepty.cz
  • Králičí ragú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact