• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • králičí paštika
Napište svůj komentář k receptu

králičí paštika

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
králičí paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová krkovice
    • 50
      g vepřové sádlo
    • 500
      g králičí maso přední
    • 1
      ks bobkový list
    • hovězí vývar 1/4 litru
    • 5
      ks pepř celý
    • 200
      g játra
    • 150
      g slanina
    • 5
      ks pistácie
    • pepř mletý
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      ks cibule
    • tymián 1/2 lžičky
    • 2
      ks mrkev
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso proložíme nakrájenou cibulí a mrkví, pokropíme bílým vínem a dáme na dva dny odležet do chladna. Kosti z králíka uvaříme se špetkou tymiánu, bobkovým listem, celým pepřem a solí. Polévku procedíme a uschováme v chladnu.
2
Odleželé králičí maso z marinády vyjmeme a umeleme je s vepřovou krkovičkou a nakrájenými játry. Přidáme 4 lžíce polévky z kostí, nadrobno nakrájenou slaninu a podle vlastní chuti přisolíme a dochutíme bílým pepřem. Nakonec přidáme ještě pět oloupaných, drobně nasekaných pistácií a vše dobře promícháme.
3
Masovou směsí plníme buď paštikové formičky, nebo ohnivzdorné misky vyložené tenkými plátky slaniny. Pečeme půl hodiny v troubě vyhřáté na 180°C.Upečené paštičky zalijeme lžící horkého vývaru a po vychladnutí přelijeme vepřovým sádlem a necháme ztuhnout. Podáváme jako předkrm s čerstvou zeleninou a tmavým pečivem. Doba přípravy 1,5 hodiny, jedna porce 2240kJú 535kcal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí játra - minutka

Králičí játra - minutka

Králičí polévka - vývar

Králičí polévka - vývar

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:45

    Jo tak, potom se to mele. Chtěla bych hotovou paštiku dát do sklinek a zavařit, protože jí bude hodně. Má se to taky zavařovat na dvakrát jako maso? Nebo stačí jen to zavařit obvyklým způsobem 20 minut na 80 stupňů? Váhám. Za radu předem dík. Kitty

  • Kitty | 18. 10. 2013 16:29

    Mám dva králíky a kilo bůčku. Překvapilo mě krájení masa na proužky. Kdekdo je mele. Toto je pro mě lepší, nerada čistím mlýnek. Vyzkouším a dám vědět, jak se upekla. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Chuťovky Králičí Pomazánky Svačina Pečení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hovězí vývar Játra Králičí maso Mrkev Pepř celý Pepř mletý Pistácie Slanina Sůl Tymián Vepřová krkovice Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Krémová polévka

Krémová polévka

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Míša řezy
Míša řezy
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Martin Prágr (30) ze StarDance: Buduje si sídlo ve vinici!

Martin Prágr (30) ze StarDance: Buduje si sídlo ve vinici!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • králičí paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact