• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krakonošův oběd
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův oběd

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův oběd
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová plec
    • 1
      ks paprikové klobásy
    • 1
      ks paprika slovenská
    • 1
      svazek jarní cibulka lahůdková
    • 1
      ks cibule věší
    • kapary
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička koření Garam masala
    • 250
      g sýr niva
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu, a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku - zelenou část, kapary a nahrubo nastrouhanou Nivu, zalijeme smetanou a mícháme, až smetana zhoustne.
2
Příloha: rýže, různě upravené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Bramborový oběd

Bramborový oběd

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liberdos | 11. 12. 2012 18:39

    bez garam masaly i tak supr gáblik

  • BOHDAN | 12. 11. 2012 09:46

    Zdravicko pls.kde sezenub to koreni nikde ho nemuzu sehnat predem diky :-)

  • Blažena Halušková | 4. 2. 2007 08:21

    Dneska jsem to vyzkoušela, protože až teď jsem sehnala garam masalu. Je to dobré jídlo, dávám jedničku.

  • Carodejnice | 28. 1. 2007 05:10

    Nevim jestli Krakonos byl v Indii, ale jinak se to zda dobre. Zkusim a jestli preziju, ozvu se. Delam neco podobneho ale bez smetany a je v tom vic zeleniny. Moc nam to chutna. Co se tyce smetany na vareni, staci slehacka a naredi se trosku mlekem, taky to jde.

  • Hedvika | 24. 1. 2007 21:23

    Jani H. Jste úžasná! Krkonoše milluji a na nočním stolku mám Krkonošskou kuchařku od pana Jiřího Marholda a když je mi špatně,tak ji otevřu a hned je líp!Tak se na mě nezlobte za toho pejska s kočičkou ,recept vyzkouším,oznámím,jak se povedlo a po Vašem "Přiďte pobejt".Ahoj .Hedvika

  • Jana H. | 22. 1. 2007 16:53

    Dobrý den všichni. Nejsem Krakonoš, ale bydlím v Podkrkonoší. Jo,vola jsem Krakonošoj, protože je nesmrtelnej a ten mi říkal: " Holka , tak jsem dnes sestoupil z hor do údolí, je tam teď trochu větrno a řekl si, že si dám tedy někde dlabanec. Vstoupil jsem do hospody a říkám. Mám dost už toho oukropu, hladký Ančky, kramfleků a kysela. Chci něco moderního. Tak mi přinesli toto.Mě to chutnalo". No, čet jsem příspěvky a mám trochu strach, aby to nedopadlo jako s těma čínskejma placičkama, tam byla taky debata o názvu, ale když se to uvaří , je to dobrý i kdyby se jmenovaly kočičí pracky. Hedviko, možná by si pejsek s kočičkou pochutnali, pokud by mě nenapadli ochránci zvířat, ale Vy třeba ne. Každému chutná něco jiného. Už jste to uvařila? Jo a tím kosmopolitou bych byla ráda, to mi věřte. Vaše Jana H.

  • t.hanicka | 22. 1. 2007 12:40

    Nemůžu si pomoct, ale jako slepenec mi to nepřipadá. Docela si umím představit, že by mi tohle jídlo chutnalo, i když nejsem Krakonoš. Určitě to vyzkouším. P.S. Koření garam másala mají též výborné v prodejnách 'Koření od Antonína'

  • Di | 22. 1. 2007 09:46

    Smetanu na vaření v půllitrových krabicích dělá firma Meggle, k dostání je v Intersparu. Je pouze 12 procentní.

  • Zdena z JM | 22. 1. 2007 09:41

    Smetana na vaření je běžně k dostání v půllitrových krabicích.

  • Vladimír | 22. 1. 2007 09:35

    Možná Krakonoš procestoval celý svět a recept měl být od Všedebyla. Znáte někdo "smetanu na vaření"?

  • Hedvika | 21. 1. 2007 23:42

    Také mně to připadá jako pejsek s kočičkou.Je tam moc sice dobrých, ale velmi nesourodých ,příliš výrazných chutí.A že Krakonošův oběd? Buď je Krakonoš opravdu kosmopolita,dnes je možné všechno nebo je Jana H. Krakonoš,co my víme?:-)))

  • LF.Altmann | 21. 1. 2007 19:38

    Podle tohoto návodu, nechci říkat recept by Krakonoš musel být kosmopolita,který klidně sní něco z Čech,něco ze Slovenska, přihodí celkem nesmyslně něco indického koření, modní sýr a šlehačka, no vážení přátelé to není pro Krakonoše,prostě tento recept je takový modní slepenec dobrých věcí,ale výsledek nemusí být kvalitní,pokusil jsem se to vyhotovit,ale moc chutí, bohužel nic typicky českého.

  • Anonym | 19. 1. 2007 14:51

    Aleši , nečetl jste dodře. V ingrediencích je napsaná slovenská paprika. Tak vy přiště zase to čtení neodfláknětě.

  • Aleš | 19. 1. 2007 13:25

    Tento recept je pěkně odfláknutej. Jak mám přidat na kostočky nakrájenou papriku když ji nemáte v seznamu ingredienci???????

  • Andrea | 31. 8. 2006 21:56

    Garam masala je zmes indických korenín a prísad. Dá sa "vytvorit" doma, ale je to velmi pracné (velké mnozstvo prísad, z ktorých sa pouzije len urcitá cast a co potom so zvyskom?). Je výhodnejsie ho kúpit uz "hotové". V kazdom prípade v ktorejkolvek krajine západnej Európy ho je mozné kúpit.

  • marie strbačková | 28. 8. 2006 18:38

    Koření různého druhu prodávaji ve vestibulu v Tescu nebo Makru.Tam jsem to kupovali.Jednou v Brně,podruhé v Plzni.

  • Maruš | 28. 8. 2006 13:48

    Tento recept obsahuje vše,co máme rádi.Takže určitě vyzkouším,jen neznám koření garam masala.Zapátrám v regálech,ale dalo by se něčím nahradit?Nevím složení,ani jak chutná.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Kapary Koření Paprika Paprikové klobásy Pepř mletý Slunečnicový olej Smetana na vaření Sůl Sýr Niva Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Italská pizza

Italská pizza

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
33
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
33
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
30
Domácí kečup
Domácí kečup
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček od Leničky
Králíček od Leničky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův oběd
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact