• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krakonošův dlabanec
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův dlabanec

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův dlabanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • I.varianta - Masová směs
    • 500
      g vepřová plec
    • 200
      g točený salám
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony nebo čerstvé houby
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce kečup - jemný 2-3
    • olej
    • 200
      g cihla
  • II.varianta
    • čerstvé houby na smaženici
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička koření - čína
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
  • Na bramboráky
    • 700
      g brambory syrové nastrouhané
    • česnek podle chuti
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka na zahuštění těsta - podle potřeby
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

1
I. varianta - Masová směs: maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.
2
II. varianta: na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí doměkka. Na závěr se přidá zakysaná smetana.
3
Na bramboráky: vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky.
4
Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Krakonošův guláš

Krakonošův guláš

Krakonošův oheň

Krakonošův oheň

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla Stodolová | 3. 4. 2009 15:45

    Dělala jsem variantu I. a je to moc dobré, takže dávám za jedna :D Jen pokud bych to chtěla mít rychleji hotové, použila bych kotletu, ta je měkká dřív. Ale jinak je to opravdu výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Česnek Cibule Cihla Kečup - jemný Kmín Koření - Čína Majoránka Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Točený salám Vejce Vepřová plec Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Boršč

Boršč

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

68
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
67
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené…
61
Srbské rizoto
Srbské rizoto
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
Krakonošovy drny
Krakonošovy drny
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošův oběd
Krakonošův oběd
Krakovské palačinky
Krakovské palačinky
Králíček na smetaně a hořčici
Králíček na smetaně a hořčici
  • Recepty.cz
  • Krakonošův dlabanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact