• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošovo tajemství

autor: ZDENDA1
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošovo tajemství
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 5
      ks párky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní, jaké má kdo rád), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlejeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké(má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka "zaklechtku" a přidáme to tam.
2
Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hyenka | 6. 9. 2011 09:33

    Právě jsem dovařila- moc dobré, udělala jsem k tomu šťouchané brambory s cibulkou... Doufám, že to bude chutnat i zbytku rodinky.

  • Trixie | 1. 5. 2011 14:10

    Nazvala bych to "vepřová plec ala španělský ptáček jednoduše". Bylo to chutné, ale opakovat nebudu. Mám radši jednodušší jídla.

  • Jana Hrabova | 3. 11. 2009 16:24

    Výborné.Dát raději trochu méně okurek,jelikož se přidává zakysaná smetana,tak je to kyselejší,ale jinak ňaminka.Udělala jsem k tomu americké brambory.Dávám za 1

  • Jitřenka Němcová | 1. 8. 2008 12:05

    Právě jsme dojedli a moc chválíme! Zařazuju do běžného jídelníčku. Včera jsem vařila švestkové knedlíky z bramborového těsta a kousek těsta mi zbylo. Uvařila jsem šišku a dnes jsme si tedy k této dobrotě dali bramborový knedlík. Doporučuju! Ještě mě napadlo, že až nasbírám nějaké hříbky ta kje tam přidám, aby to bylo ještě více Krokonošovo:-).Samozřejmě dávám 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 31. 7. 2008 11:31

    Dělávala jsem tuhle papku ale s normální šlehačkou,teď jsem zkusila se zakysanou.Nemělo to chybu, dávám 1*

  • Iveta Janatová | 29. 7. 2008 19:41

    Něco podobného dělám a přidávám ještě do omáčky vařené vajíčko.

  • Ladislav Dorazin | 27. 7. 2008 12:49

    A protože už každý ví,že co ohodnotí kladně paní Remková,tak já taky,tak já taky za 1 a opravdu jsem to i jedl.Vynikající inspirace na omáčku,zase něco nového,aspoň tedy pro mne.Ten párek tam nemá chybu a to já moc uzeniny nemusím,Knedlík k tomu a sotva dýchám.

  • Jana Remková | 27. 7. 2008 12:45

    Vynikajíííícíííí!!Moc nám chtnalo!!Jemňoučká omáčka s mírným nádechem párkové vůně a špeku,opravdu výborné.Dávám za 1!!!

  • Jana Remková | 23. 7. 2008 18:41

    Tak,už zase vím,co s plecí,zajímavé a s tou okurkou a smetanou,to bude mňamka!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Masox Mléko Nakládané okurky Párky Pepř mletý Slanina Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

80
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
67
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
65
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
63
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
49
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Krakonošovo tajemství
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact