• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kovářské maso
Napište svůj komentář k receptu

Kovářské maso

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kovářské maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso prsa
    • mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)
    • 5
      ks brambory větší
    • šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu necháme vyhřát na 250 °C. Nakrájené maso zprudka opečeme na pánvi na másle a odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno dáme pokrájenou cibuli na poloviny, na ni klademe brambory nakrájené na plátky a na půlky, osolíme a opepříme. Na brambory dáme orestované kuřecí maso a rovnoměrně rozložíme, osolíme, opepříme. Přidáme rozmaženou zeleninu a rukou ji uhladíme do krajů a mírně zamačkáme, osolíme, opepříme.
2
Poslední vrstva jsou opět brambory na plátky a na půlky a zase osolit a opepřit, nakonec vše zalijeme šlehačkou nebo smetanou. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby. Za začátku asi 10 minut hlídáme, aby šlehačka neutekla. Poznáme to tak, že vaří k okraji pokličky. Potom pokličku mírně okryjeme a stáhneme teplotu na 220 °C a pečeme asi 20 minut. Když jsou brambory nahoře měkké, odstavíme, posypeme petrželkou a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Kuřecí maso se zeleninou

Kuřecí maso se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Kropáčová | 25. 2. 2009 13:42

    Na to,ze my nejsme moc zeleninovi-nam to chutnalo a je tu jeste jedna vyhoda,neni moc nadobi...vse v jednom,jak se rika,proste za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kuřecí maso Mražená zelenina Pepř mletý Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

90
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
81
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Koláč s nemletým mákem,…
29
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Kovářské maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact