• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Kouzelná buchta

autor: zrcadlo
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kouzelná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 125
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks vejce pokojova teplota
    • 150
      g cukr krystal
    • vanilkový lusk
    • 500
      ml mléko
    • citron
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kouzelná buchta se jmenuje proto, že při dodržení přesného postupu upečeme buchtu, která bude mít 3 vrstvy různé konzistence. Vespod se nám vytvoří měkký dortík, uprostřed konzistence podobná pudingu a navrchu nadýchané piškotové těsto. Přitom postup je jednoduchý, všechno smícháme vlastně v jedné míse.
2
Je třeba ale dodržet přesně postup, i co se týče např. vejce - musí mít pokojovou teplotu, mléko nesmí být ani horké, ani studené - musí být vlažné, do bílku musíme přidat citronovou šťávu atd.
3
1. Nejdřív si rozpustíme máslo (pozor, ať nám nezhnědne), přelijeme do misky, ať se nám schladí na pokojovou teplotu.
4
2. Žloutky ušleháme s cukrem, zhruba 10 minut (musí být opravdu velmi husté), pak přidáme lžíci vody a vanilku, pořád šleháme.
5
3. Přidáme špetku soli a po troškách rozpuštěné máslo, které se vychladilo na pokojovou teplotu - šleháme asi minutu.
6
4. Přidáme prosátou mouku - stále šleháme.
7
5. V hrnci si ohřejeme mléko, aby bylo vlažné, a přidáme ho postupně do těsta, šleháme asi minutu (důležité je, aby se nám nevytvořily hrudky, pokud ano, je třeba těsto prosít).
8
6. Vyšleháme bílky, až zbělají, přidáme lžičku citronové šťávy a pokračujeme ve šlehání, až nám ztuhne.
9
7. Přidáme bílky do těsta - velmi opatrně, mícháme vařečkou směrem zespoda nahoru, aby nám bílky neslehly, nemusí být úplně perfektně promíchané, důležité je, jak už bylo řečeno, aby nám bílky neslehly.
10
8. Důležitá je forma, ve které budeme péct. Nejideálnější je čtverec 20x20, ale ten máme doma asi málokdo, tak kulatou formu na dort o průměru 22. Pokud zvolíte jinou formu, nevytvoří se vám tři vrstvy.
11
9. Formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem - ten nám díky máslu lépe přilne k formě, můžeme ho i vystříhat, aby se nám vyložila forma perfektně.
12
10. Opatrně nalejeme těsto (je velmi řídké) a pečeme na 160°C zhruba 80 minut, vyzkoušíme párátkem - pokud zůstane suché, buchta je hotová.
13
11. Buchtu necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak přikryjeme fólií a dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky, krájíme mokrým nožem.
14
12. Místo vanilky můžeme použít kakao v poměru 50 g kakaa a 65 g mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zrcadlo | 17. 12. 2014 23:13

    Muzete udelat i kavovou prichut, nahradit polovinu mleka kavou moka

  • Iris | 1. 4. 2014 11:37

    Tak jsem buchtu konečně vyzkoušela a povedla se.Díky za inspiraci :) není ani tak složitá,jak se může na první pohled jevit .Recept je to zajímavý,ale chuťově muže moc neohromil,je to na něj moc "pudingové" na příště ale plánuji kakaovou dvojitou dávku na plech a použiji buchtu jako korpus,nazdobím ho šlehačkou a ovocem,to se po ní jen zapráší ;)

  • zrcadlo | 1. 1. 2014 17:43

    jsem zapomela dodat, ze az buchtu budeme nechavat ulezet, tak ze ji z formy nevyndavame, to az ji vyndame z lenicky , ale muzeme ji klidne nechat i i ve forme, jak kdo chce

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

316
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
56
Buřty na pivu
Buřty na pivu
46
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
38
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
37
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Koule z kuřecího
Koule z kuřecího
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule ze Salka
Koule ze Salka
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelný pomerančový / citronový koláč (dort)
Kouzelný pomerančový / citronový koláč …
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact