• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
Napište svůj komentář k receptu

Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou  omáčkou do 20 minut
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové kotlety s kostí nebo bez kosti
    • 3
      ks čerstvé žampiony
    • 250
      ml smetana na vaření
    • rozmarýn
    • pepř mletý
    • máslo nebo rama
    • sušené houby
    • pažitka
    • 500
      g hranolky

Postup přípravy receptu

1
Vepřové kotlety s kostí (nebo i bez) lehce naklepeme, osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem čtyř barev a posypeme rozmarýnem - cca 2-3 jehličky na 1cm plochy masa. Koření rukou pořádně zatlačíme do povrchu masa a potřeme extra panenským olivovým olejem. Kvalitu oleje nepodceňujte, odvděčí se vám tím, že se na pánvi nepřepálí.
2
Do rozehřáté trouby vložíme hranolky dle návodu a rovnou jdeme opékat kotlety.
3
Kvalitní teflonovou pánev rozehřejeme a na suchou pánev dáme opékat kotlety. Nepřidávejte žádný olej, stačí, že jsou kotlety dostatečně potřeny kvalitním olivovým olejem. Kotlety zpočátku dobře přitlačte k povrchu pánve. Kotlety opékáme asi 6 minut z každé strany při střední teplotě tak, aby se maso opeklo hezky dozlatova ale nepřipálilo.
4
Zatím, co se opéká jedna strana masa, si na druhé pánvi zlehka na másle osmažíme nakrájené a očištěné žampiony. Můžeme přidat i usušené houby, které jsme před tím alespoň na 20 minut namočili do slané vody a přecedili. Přisypeme drcený kmín, nahrubo mletý pepř (lepší je směs více barev), trochu soli a osmažíme je. Po chvíli smažení, cca po dobu opékání jedné strany masa, nalijeme na houby cca 200 ml smetany a za stálého míchání necháme několik minut povařit. Smetana musí trochu zpěnit a ke konci přidáme vymačkané dva stroužky česneku a zasypeme nasekanou pažitkou.
5
Mezitím už smažíme kotletky z druhé strany a v troubě se nám dodělávají hranolky. Vše nám pěkně klapne na čas a za 20 minut servírujeme vynikající dobrotu, po které se budou všichni olizovat. Na talíř nandáme osolené hranolky, přiložíme kotletku a tu z části zalijeme hříbkovou omáčkou.
6
Aby to bylo úplně fresh, přidáme na talíř pár měsíčků rajčete nebo červené papriky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Hranolky Máslo Pažitka Pepř mletý Rozmarýn Smetana na vaření Sušené houby Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Mrkvánky

Mrkvánky

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

56
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
31
Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
22
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Kotletky na rozmarýnu s hříbkovou omáčkou do 20 minut
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact