• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
Napište svůj komentář k receptu

Košovská specialita

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Košovská specialita
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g karé libového vykostěného
    • nakládané okurky
    • nakládané feferonky
    • pepř mletý
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a zalejeme přiměřeným množstvím oleje.
2
Na drobné kostky nakrájíme okurky a feferonky a smícháme s masem. Nádobu přikryjeme a v chladničce necháme odležet 24 hodin.
3
Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, přidáme podle potřeby ještě trochu oleje a asi deci vody, stáhneme plyn, pánev přikryjeme a necháme dusit, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme hořčici a ještě 2-3 minuty provaříme.
4
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trosečníkova specialita

Trosečníkova specialita

Labužníkova specialita

Labužníkova specialita

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 29. 5. 2015 15:05

    co je to kare

  • Peter | 1. 7. 2012 21:38

    pekny den. -- presne tak bola to minutka a ziadne dusenie - sliziky boli tenucke - ziadne dva cm hrube - tenucké - na koniec sa az pridava horcica - velmi jednoduche a rýchle jedlo - dva krat som ho tam jedol - a obcas si ho spravim- bajecna chutovka ----mnaaam----

  • Prievidza | 15. 1. 2012 16:37

    My sme takpovediac susedia s dedinou Koš, odkial pochádza Košovská špecialita. Kedysi tam bola Košovská pivnica - Reštaurácia-vináreň. Dnes už nestojí (pod dedinou je uhlie...) Mnohí si ešte pamätáme toto jedlo, ktoré sa nie velmi zhoduje s horeuvedeným receptom. Mäso sa používala bravčová sviečková (bola to minútka, takže žiadne dusenie) a okrem iného jedlo bolo velmi pikantné. Určite nás je viac, čo máme zachovaný pôvodný recept, ktorý nám dal kuchár predtým, než museli Košovskú pivnicu, z dôvodov pre socialistické hospodárstvo "nevyhnutných", zavrieť.

  • Šárka Tkáčová | 4. 6. 2007 12:40

    Najsem autorka , ale karé je vepřová kotletka.

  • Dana Toušková | 4. 6. 2007 12:32

    Prosím sdělte co je to karé, tento název slyším poprvé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Karé Nakládané feferonky Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

119
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
107
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
90
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
63
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
57
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z listového těsta
Košíčky z listového těsta
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou šunkou a sýrem
Kotleta (karé) se schwarzwaldskou…
Kotleta s bramborovými plackami a špenátem
Kotleta s bramborovými plackami a…
Kotleta ve falešném bramboráku
Kotleta ve falešném bramboráku
  • Recepty.cz
  • Košovská specialita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact