• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Košíčky s ovocem a jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Košíčky s ovocem a jogurtem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
Košíčky s ovocem a jogurtem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Úžasný dezert pro všechny milovníky mlsání - to jsou košíčky z filo těsta plněné ovocem a řeckým jogurtem. Ozdobené jedlými květy vypadají nádherně a ještě lépe chutnají!

Suroviny

12 porce
    • 1
      balení fillo těsto
    • olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 4
      hrnek ovoce
    • 100
      g cukr krupice
    • 4
      plátek želatina
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 360
      g řecký jogurt - pravý
    • jedlé květy

Postup přípravy receptu

1
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na muffi ny vytřete máslem a vmáčkněte do nich naskládané čtverce, okraje ohrňte. Upečte dozlatova, maximálně 7 minut.

RADA: Jak si připravit domácí jogurt bez jogurtovače

2
Ovoce nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte máslo a nechte zkaramelizovat cukr. Po 3 minutách přisypte ovoce, 4 minuty povařte a odstavte. Želatinu vložte do vody. V kastrolu přiveďte k varu mléko se šlehačkou a moučkovým cukrem, odstavte a důkladně vmíchejte želatinu.

RADA: Jak upéct skvělé muffiny

3
Po vystydnutí zlehka vmíchejte jogurt a ovoce (trochu odložte na ozdobu). Krém nechte v chladu ztuhnout, potom rozdělte do košíčků, dejte do ledničky a před podáváním ozdobte jedlými květy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez…

Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem a krvavými pomeranči

Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem…

Jogurt jednoduše

Jogurt jednoduše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Fillo těsto Jedlé květy Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Olivový olej Ovoce Řecký jogurt - pravý Smetana ke šlehání Želatina

Veganské lívance: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Veganské lívance: Deník veganky

Poslední sledované recepty

276
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
157
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
51
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
50
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
31
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
Košíčky s nutelovým krémem
Košíčky s nutelovým krémem
Košíčky s ořechovou náplní
Košíčky s ořechovou náplní
Košíčky s vanilkovým krémem
Košíčky s vanilkovým krémem
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky se žloutkovou pěnou
Košíčky z ledových kaštanů
Košíčky z ledových kaštanů
  • Recepty.cz
  • Košíčky s ovocem a jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact