
Vazeni,tenhle recept ma s Kormou spolecneho tak mozna to, ze vypada "indicky". Prava Korma je typicka prave kokosovou vuni a chuti. Dulezite pro tuto chut je pripravit si kokosove mleko doma z cerstveho kokosu. Kokos z cerstveho orechu rozsekame a slehame nejlepe ponornym slehacem. Vzdy kdyz zhoustne prilijeme sklenici vody. Tohle opakujeme alespon trikrat. Pote rukou vymackame kokos uplne dosucha a ziskanym kokosovym mlekem podleva maso pred dokoncenim. V zadnem pripade se nezahustuje moukou, Indove zahustuji rajcaty, ale nazory se lisi. Nesmime jeste zapomenou na rimsky kmin a cerstvy zazvor.
Někde do toho dávají i kokos, nejlépe ve formě "krémového kokosu" (creamed coconut),ale nevím, jestli se to dá v ČR koupit. Kokos tomu dodá tu vůni a indický nádech, já osobně to ještě sladím, pokud možno medem.