• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kořeněný patizon v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný patizon v těstíčku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu osob
    • patizony
    • koření dle chuti
    • olej na smažení
  • Těstíčko
    • 50
      ml pivo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička olej
    • koření dle chuti
    • 70
      g polohrubá mouka
    • sůl , pokud použijeme koření bez obsahu soli

Postup přípravy receptu

1
Patizon si nejprve oloupeme, vyškrábeme měkkou vnitřní část se semínky a pokrájíme ho na slabší plátky (cca 5 mm). Plátky patizonu si okořeníme dle vlastní chuti: česneková pasta, paprika, koření česnekové, paprikové, grilovací, ďábelské...
2
Okořeněné plátky namáčíme v těstíčku a ihned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
3
Těstíčko: pivo smícháme se žloutkem, moukou, olejem a kořením dle chuti na hladkou kašičku, kterou trošku osolíme a nakonec vmícháme sníh z bílku.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou, dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu či tatarskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem

Dušená cuketa/patizon s uzeným masem…

Patizon rychle a chutně

Patizon rychle a chutně

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

Cuketa / patizon na paprice - rychlý…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 1. 2017 23:03

    Děkuji za tip na to, jak zpracovat patizon!

  • Bob z Brd | 2. 9. 2015 21:47

    50 mm? to je 5 cm, čili dva palce! A to mají být tenké plátky?

  • Bob z Brd | 2. 9. 2015 21:46

    50 mm? A to mají být tenké plátky?

  • Bob | 2. 9. 2015 21:44

    50 mm? To je 5 cm! A to mají být plátky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Olej Patizony Pivo Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

212
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
39
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
31
Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou ...
Těstoviny s mascarpone,…
24
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
22
Veganské kremrole
Veganské kremrole

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
Kostky Kongo
Kostky Kongo
Košíčky
Košíčky
  • Recepty.cz
  • Kořeněný patizon v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact