• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Kořeněný hruškový kompot

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
Kořeněný hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • skořice 4 - 5
    • 1
      lžička hřebíček
    • 500
      ml bílé víno
    • citronová šťáva
    • 2
      kg hrušky
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem, šťávou z 2. citrónu, kořením a směs převařte. Hrušky vyndejte z vody a ponořte je do připravené směsi vína s kořením. I s horkým sirupem je dávejte hned do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru a nechte asi tak 15 minut. Poté sklenice otočte a nechte úplně vychladnout. Tento recept byl uveřejněn asi před 14 dny v Blesku pro ženy.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:17

    Já téže vyskoušel, super .

  • hulka.ja
    hulka.ja | 25. 8. 2012 11:16

    Já téže vyskoušel, super .

  • MJG | 19. 3. 2012 11:05

    JA TEDA HRUSKY NELOUPU ANI NEPREDVARUJI, MY JE MAME RADI TVRDSI, KRUPAVE. SYROVE JE DAM DO SKLENIC, ZALEJI CUKERNYM NALEVEM, PRIDAM 1 HREBICEK DO KAZDE SKLENICE A NORMALNE ZAVARIM VE SKLENICICH.

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:13

    1*

  • recepty 73 | 3. 10. 2010 11:32

    Hotovo!Dělal jsem z poloviční dávky,jako kompot po obědě,takže jsem je povařil o chvilku dýl...,no,co dodat,je to super!!!

  • Miroslava Severová | 31. 8. 2009 08:50

    Tvrdé by neměly být, protože je vlastně povaříš v tom kořeněném nálevu a jak už jsem napsala, ještě jsem je nechala radši sterilovat.

  • Sylva P. | 31. 8. 2009 08:12

    Na hrušky se chystám, ale bez sterilování nebudou tvrdé?

  • Miroslava Severová | 28. 8. 2009 22:29

    Včera jsem už zavářela, ale hrušky jsem v sirupu nechala přejít varem a asi tak 3-5 minut povařila. Pak jsem ještě radši 15 minut sterilovala při 80°.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citronová šťáva Cukr krupice Hřebíček Hrušky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Šopský salát
Šopský salát
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
22
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
17
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné špízy s pórkem
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný čokoládový koktejl
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný paprikový bok
Kořeněný patizon v těstíčku
Kořeněný patizon v těstíčku
Kosmatice naslano
Kosmatice naslano
  • Recepty.cz
  • Kořeněný hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact