• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Koprové krevety s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Koprové krevety s těstovinami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprové krevety s těstovinami
Koprové krevety s těstovinami
Koprové krevety s těstovinami
Koprové krevety s těstovinami
Koprové krevety s těstovinami
Koprové krevety s těstovinami
Koprové krevety s těstovinami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g krevety cca
    • 2
      lžíce kopr čerstvý nebo mražený, jemně nasekaný 1,5 -
    • citronová šťáva
    • citronová kůra
    • sůl
    • bílý pepř
    • máslo
    • 200
      g těstoviny dle chuti: široké nudle, špagety... cca
    • 4
      lžíce zakysaná smetana cca 3 -

Postup přípravy receptu

1
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla si je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na odkládací misku či talířek. Uvaříme těstoviny.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a očištěné krevety, které jsme po očištění pokapali citronem, do něj vložíme. Přidáme jemně nasekaný kopr, trošku jemně nastrouhané citronové kůry, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran nepříliš zprudka, aby se nám máslo nepřepalovalo. Smažení netrvá dlouho, zhruba 2-3 minuty (dle velikosti) z každé strany.
3
Po osmažení krevety vyndáme stranou a do máslového výpeku s koprem nasypeme těstoviny, které jsme uvařili a osolené vodě dle návodu a poté scedili. Těstoviny v pánvi prohřejeme, promícháme, chceme-li, přidáme kopr, sůl, pepř a odstavíme. Do horkých těstovin vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty a můžeme podávat.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

4
Postup čištění jsem nepopisoval, jelikož je mnoho rychlých a dobrých rad plný internet. Kdo nemá rád smetanová jídla, může krok s vmícháním smetany vynechat. Pokud chceme jednoduchou obměnu, vyměníme citronovou šťávu a kůru za jemně nasekaný česnek, který ke krevetám přidáme při vložení do másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Asijské nudle se zeleninou a krevetami

Asijské nudle se zeleninou a krevetami

Krevetové knedlíčky

Krevetové knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Nudle Maso & ryby & mořské plody Mořské plody (Dary moře) Krevety
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Citronová kůra Citronová šťáva Kopr Krevety Máslo Sůl Těstoviny Zakysaná smetana

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

85
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
26
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
19
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Koprová polévka - light
Koprová polévka - light
Koprová polévka s francouzskými knedlíčky
Koprová polévka s francouzskými…
Koprová polévka s uzeným masem
Koprová polévka s uzeným masem
Koprové pesto
Koprové pesto
Koprové pesto (různé použití)
Koprové pesto (různé použití)
Koprovka - polévka
Koprovka - polévka
  • Recepty.cz
  • Koprové krevety s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact