• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Koprová polévka - mňam
Napište svůj komentář k receptu

Koprová polévka - mňam

autor: werunka19
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprová polévka - mňam
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l podmáslí
    • voda
    • smetana
    • 2
      ks žloutek
    • kari
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kopr dávám 50 na 50 čerstvý a nakládaný
    • houby
    • vařené brambory vařit s kmínem
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vylijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody - doporučuji vodou vypláchnout krabičku od podmáslí - je to úspornější a přesně vím, kolik dát vody. Přidáme 2 žloutky, vrchovatou lžíci mouky, kari podle chuti a rozmícháme. Na plotnu nedáváme dříve, než se nám podaří mouku rozmíchat dohladka.
2
Poté za stálého míchání vaříme, dokud nezačne polévka bublat. Přidáme houby (klidně i žampiony, nebo sušené) a uvařené nakrájené brambory (přidávám je i s vodou a kmínem, ve které se vařily), znovu počkáme, až začne polévka bublat. Přidáme kopr, necháme zabublat a poté přilijeme smetanu a dosolíme podle chuti. Doporučuji stále míchat, aby se polévka nesrazila. Na druhý den je ještě lepší, ale u nás tak dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pirožky mňam mňam

Pirožky mňam mňam

Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

Koprová polévka s francouzskými…

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kristulka :D | 10. 7. 2012 14:20

    moc mi chutnala ..dělala jsem jí po prvé.. :)

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 7. 2011 11:52

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 14. 7. 2011 11:15

    Kolik toho podmáslí?

  • Anonym | 6. 5. 2009 07:29

    Právě díky tomu podmáslí se už nemusí dokyselovat octem. Nebo když použijete steril.kopr - ten je také kyselejší

  • Pája S | 24. 4. 2009 17:43

    Já když dělám koprovku,tak octuji ke konci,před přidáním smetany,provařím ocet.Odstavím chviličku počkám,až se zastaví var a pak vmíchám smetanu.:-)

  • Zuzana Šindlerová | 24. 4. 2009 14:41

    To určitě ano, vyzkoušíme všechno, zrovna v pondělí máme koprovou polévku s bramborem, tak se pak ozvu, jak jsme dopadli.

  • ladislava staffenová | 24. 4. 2009 14:12

    Zuzko - polévka nemusí být úplně studená, může být i horká - nesmí klokotat!!! A to už se zařídit dá ne?

  • Zuzana Šindlerová | 24. 4. 2009 13:46

    Děkuju za rady, jsme už z toho celkem zoufalé, my totiž musíme dovářet všechno na poslední chvíli, takže zchládnutí polévky asi nedocílím, dováříme v 11 hodin 50 litrů polévky a ve 1/4 na dvanáct už vydáváme obědy. Paní kuchařka přidá do polévky jíšku, osolí,provaří, smetanu, zase projít varem, vypne, nechá chvilku stát, přidá převařený kopr (někdy se jí to zdrcne už v této chvíli, někdy ne) a pak přidá převařený teplý ocet. V tu chvíli je všechno v háji. A dělá nám to tak už asi 2 roky, nevíme si fakt rady. Není to sice tak hrozné, že by polévka byla nepoživatelná, ale nemá tak krásnou smetanovou vizáž.

  • Tereza J. | 24. 4. 2009 09:50

    Klárika, to je dobrý nápad, len v školskej jedálni ťažko realizovateľný.

  • Miroslava Severová | 24. 4. 2009 07:43

    Přesně tak, jak říkají všichni nad mým prvním příspěvkem, s octem už nevařit a když nejdříve osolím a pak teprve přidávám ocet a promíchávám tak se nesrazí.

  • Klára Keselyova | 23. 4. 2009 19:54

    U nás sa do každej polievky, kam patrí ocot,/biela zemiaková, fazuľová, šošovicová/ pridáva vždy už len na tanier do polievky. A určite sa nesrazí.

  • Tereza J. | 23. 4. 2009 14:38

    Zuzanka, s octom už nesmiete variť, ale pridávať ho do odstavenej polievky alebo prívarku. Ale aby ste tomu predišli, rada jednoduchá : Odoberte z polievky do kastrólika, pridajte ocot, rozmiešajte a vlejte do všetkej polievky. Ale všetko bez varenia.

  • ladislava staffenová | 23. 4. 2009 13:26

    Zuzko, ale já ocet nepřevářím a nikdy se mi s ním nic nezdrclo - vleju na konci vaření a prohřeju, ale nevařím. Je celkem logické, že vařící mléko (nebo podmáslí, smetanou se ve styku s kyselou tekutinou zdrcne

  • Zuzana Šindlerová | 23. 4. 2009 12:36

    Teď bojujeme ve Školní jídelně s problémem, pokaždé se nám "koprovka" zdrcne. Ocet převaříme, polévku vypneme a nalijeme ocet, stejně se trošku vždycky srazí, poradí někdo co s tím?

  • Miroslava Severová | 23. 4. 2009 11:53

    Takovouhle polévku jsme dělali doma, pokud jsem byla ještě dítě, ale byla jen z mléka, to podmáslí je zajímavé asi to bude jemnější. A také jsme si ji trošku přikyselili octem, ale nejdříve osolit, aby se nezdrcla.A k tomu nové brambory.Mńam!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Houby Kari Kopr Podmáslí Smetana Sůl Vařené brambory Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

80 minut
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami

Pečené citronové kuře s jablky a…

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

155
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
76
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Těstoviny zapečené s…
16
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy 30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Frejová o smrti maminky Galatíkové (†69): Duchařský zážitek těsně před představením!

Frejová o smrti maminky Galatíkové (†69): Duchařský zážitek těsně před představením!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Koprová polévka - mňam
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact