Nejdříve uvařte maso. Dejte ho do hrnce s vroucí vodou, osolte a vařte zakryté asi 2 hodiny (v tlakovém hrnci se maso uvaří rychleji). Hotové maso by mělo být měkké a křehké, ale nemělo by se drobit. Vyjměte ho z vody a vzniklý vývar si schovejte na omáčku.
V kastrolu rozehřejte máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Po částech do ní vmíchejte vývar, osolte a dobře povařte asi 15 – 20 minut. Pak do omáčky opatrně vmíchejte smetanu, omáčku dochuťte solí, cukrem a podle chuti ji okyselte octem nebo citronovou šťávou.
Nakonec do omáčky vmíchejte nasekaný kopr a ihned ji odstavte z ohně. Uvařené teplé maso nakrájejte napříč přes vlákna na tenké plátky a podávejte s omáčkou a houskovým knedlíkem. Kdo chce, může přidat i vejce uvařené natvrdo.