• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kopřivový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Kopřivový sirup

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kopřivový sirup
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l voda
    • 3
      hrst kopřiva vršky mladých
    • 2
      ks citron
    • 2
      kg cukr
    • 1
      lžíce kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1-2 dny louhovat. Zvlášť si povaříme 0,5 l vody s 1,80 kg cukru a když se rozpustí přidáme kyselinu citronovou. Smícháme přecezené kopřivy s cukrovým sirupem, dáme do lahví a můžeme se "léčit".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový sirup

Pampeliškový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Albrechtová | 6. 7. 2013 21:23

    v ingrediencích je 2kg cukru, a v postupu jen 1.80 cukru. Co je tedy správně?

  • Radim K. | 13. 4. 2013 11:20

    Jak dlouho lze takto připravený sirup skladovat. Jak dlouho vydrží ve sklenicích? Neskazí se nebo třeba nesplesnivý?

  • Marta | 19. 9. 2012 22:13

    KYSELINA CITRONOVA - TU BYCH NEDÁVALA JE RAKOVINOTVORNÁ. :-S Na jaře celé rostliny a na podzim sbíráme vršky cca 5cm,

  • Eva Hájková | 14. 5. 2008 12:32

    Letos jsem ho dělala, líbí se mi, že se ty kopřivy nepřevařují a luhují se čerstvé. Také používám na přislazení čajů, na pití do vody přidávám ještě kolečko citronu.

  • Věra z Dc | 18. 2. 2008 09:36

    Léčit tedy jako (to slovo je u v uvozovkách). Sirup používám do vody a nebo na oslazení čajů. Dle mého je tento sirup zdravější než kupované, ale sirup se vlastně dá udělat z čehokoliv co kdo má rád :-))

  • Wendy | 17. 2. 2008 21:01

    Zdravím, jak často a v jakém množství se tento sirup užívá? Mohou ho i náctileté děti? Děkuji

  • Dana Kopřivová | 4. 2. 2007 16:34

    Vršek kopřivy je to co roste navrchu cca 3-7 cm, nejlépe první a druhé lístečky. Alespoň mě to tak učili. Zdravím a věřte, kopřiva je královnou rostlinné říše, i když tak nevypadá.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 1. 2007 19:09

    Podle Marie Treben je kopřiva nejlepší rostlina na čištění krve a krvetvorbu a na kožní choroby a ekzémy. Má významný podíl železa. Snižuje hladinu cukru v krvi - to ale neplatí o tomto sirupu:-))

  • Zdenka Korábová | 19. 1. 2007 16:40

    I já se ptám co se tím léčí?

  • Markéta Novotná | 7. 1. 2007 19:48

    A co se tím léčí?

  • Kristýna Remešová | 10. 7. 2006 10:48

    Děkuju, doufám,že jsem se neukázala jako největší hlupák:)

  • Alia | 10. 7. 2006 05:40

    Myslim, ze "vrsky kopriv" je mlade zelene listi kopriv, tzn. ze ne zdrevnately stonek a spodni listi.

  • Kristýna Remešová | 9. 7. 2006 20:13

    chtěla jsem se zeptat co se konkrétně myslí tím "vršky kopřiv" znamená to,že se nedávají listy ani stonek?děkuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Kopřiva Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Černé trubičky

Černé trubičky

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

109
Dýňová tortila
Dýňová tortila
102
Máslové řízky
Máslové řízky
83
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Kopřivový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact