• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kompot ze zelených vlašských ořechů
Napište svůj komentář k receptu

Kompot ze zelených vlašských ořechů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kompot ze zelených vlašských ořechů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na l l vody:
    • 2
      kg cukr
    • skořice
    • hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Nedozrálé zelené vlašské ořechy opereme, hustě propícháme jehlicí zalijeme studenou vodou a necháme 14 dní vyluhovat. Vodu denně měníme. Ke konci luhování má být slupka ořechu hnědá až černohnědá. Ořechy ocedíme, necháme okapat a vaříme ve vodě (až lehce sklouznou z nabodnuté jehlice}. Pak je necháme vychladnout ve studené vodě a odkapat vodu. Ořechy nasypeme do sklenic, zalijeme horkým nálevem (svaříme na 1 l vody - 2 kg cukru) případně proložíme pro chuť hřebíčkem nebo skořicí a uzavřeme. Vložíme je do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme zahřátím na 95 °C 20-40 minut.
2
Sklenice 0,7-0,9 l 60 minut, sklenice 0,5 l - 50 minut) po ukončení sklenice zchlazujeme. Ořechy se přidávají do kompotů pro ozdobu, mají výbornou nezapomenutelnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Pesto z medvědího česneku a vlašských…

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton | 20. 5. 2006 14:35

    Kazdy orisek a pecka se daji jist nezrale, ale jen male mnozstvi. Nam to vzdycky pripominala babina, kdyz jsem jedla pecky z merunek. Take pani Vera dodala, ze se orechy davaji jako ozdoba, ne hlavni jidlo.

  • konvalinka | 20. 5. 2006 13:22

    Babička to taky dělávala,ale dostaly jsme vždy jen 1 malý kousek.Je to dobré,ale ona ríkávala,že zelené ořechy jsou jako jed,tak jen velmi málo této dobrůtky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

174
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
142
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
92
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
87
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
71
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Kompot ze zelených vlašských ořechů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact