• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kompot ze zelených vlašských ořechů
Napište svůj komentář k receptu

Kompot ze zelených vlašských ořechů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kompot ze zelených vlašských ořechů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na l l vody:
    • 2
      kg cukr
    • skořice
    • hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Nedozrálé zelené vlašské ořechy opereme, hustě propícháme jehlicí zalijeme studenou vodou a necháme 14 dní vyluhovat. Vodu denně měníme. Ke konci luhování má být slupka ořechu hnědá až černohnědá. Ořechy ocedíme, necháme okapat a vaříme ve vodě (až lehce sklouznou z nabodnuté jehlice}. Pak je necháme vychladnout ve studené vodě a odkapat vodu. Ořechy nasypeme do sklenic, zalijeme horkým nálevem (svaříme na 1 l vody - 2 kg cukru) případně proložíme pro chuť hřebíčkem nebo skořicí a uzavřeme. Vložíme je do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme zahřátím na 95 °C 20-40 minut.
2
Sklenice 0,7-0,9 l 60 minut, sklenice 0,5 l - 50 minut) po ukončení sklenice zchlazujeme. Ořechy se přidávají do kompotů pro ozdobu, mají výbornou nezapomenutelnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Pesto z medvědího česneku a vlašských…

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton | 20. 5. 2006 14:35

    Kazdy orisek a pecka se daji jist nezrale, ale jen male mnozstvi. Nam to vzdycky pripominala babina, kdyz jsem jedla pecky z merunek. Take pani Vera dodala, ze se orechy davaji jako ozdoba, ne hlavni jidlo.

  • konvalinka | 20. 5. 2006 13:22

    Babička to taky dělávala,ale dostaly jsme vždy jen 1 malý kousek.Je to dobré,ale ona ríkávala,že zelené ořechy jsou jako jed,tak jen velmi málo této dobrůtky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

464
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
259
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
64
Klasické lečo
Klasické lečo
46
Citronovo-makové muffiny
Citronovo-makové muffiny
43
Buchta s rosolem
Buchta s rosolem

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Kompot ze zelených vlašských ořechů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact