• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kompot ze zelených vlašských ořechů
Napište svůj komentář k receptu

Kompot ze zelených vlašských ořechů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kompot ze zelených vlašských ořechů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na l l vody:
    • 2
      kg cukr
    • skořice
    • hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Nedozrálé zelené vlašské ořechy opereme, hustě propícháme jehlicí zalijeme studenou vodou a necháme 14 dní vyluhovat. Vodu denně měníme. Ke konci luhování má být slupka ořechu hnědá až černohnědá. Ořechy ocedíme, necháme okapat a vaříme ve vodě (až lehce sklouznou z nabodnuté jehlice}. Pak je necháme vychladnout ve studené vodě a odkapat vodu. Ořechy nasypeme do sklenic, zalijeme horkým nálevem (svaříme na 1 l vody - 2 kg cukru) případně proložíme pro chuť hřebíčkem nebo skořicí a uzavřeme. Vložíme je do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme zahřátím na 95 °C 20-40 minut.
2
Sklenice 0,7-0,9 l 60 minut, sklenice 0,5 l - 50 minut) po ukončení sklenice zchlazujeme. Ořechy se přidávají do kompotů pro ozdobu, mají výbornou nezapomenutelnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Pesto z medvědího česneku a vlašských…

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton | 20. 5. 2006 14:35

    Kazdy orisek a pecka se daji jist nezrale, ale jen male mnozstvi. Nam to vzdycky pripominala babina, kdyz jsem jedla pecky z merunek. Take pani Vera dodala, ze se orechy davaji jako ozdoba, ne hlavni jidlo.

  • konvalinka | 20. 5. 2006 13:22

    Babička to taky dělávala,ale dostaly jsme vždy jen 1 malý kousek.Je to dobré,ale ona ríkávala,že zelené ořechy jsou jako jed,tak jen velmi málo této dobrůtky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žravé řezy

Žravé řezy

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

158
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
49
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
45
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Kuřecí gyros harmonika - grilovaná
Kuřecí gyros harmonika -…
26
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Kompot ze zelených vlašských ořechů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact