• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
Napište svůj komentář k receptu

Kolečka s tajemstvím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kolečka s tajemstvím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 225
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 125
      g tuk
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň a ozdobení
    • 150
      g sušené meruňky nakrájené
    • 100
      g arašídy nesolené
    • 100
      g ořechy hrubě sekané
    • 100
      g tuk
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g cukr krupice
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Postup přípravy: Nejdříve si vypracujeme hladké těsto a dáme je na 1/2 hodiny do chladničky. Pak je na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm (nebo menší). Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 5-7 minut dorůžova. V lehce zahřáté smetaně rozpustíme tuk a cukr, přidáme oříšky i meruňky a směs necháme důkladně provařit (10-15 minut). Prochladlou ji pak lžičkou rozdělíme na kolečka a dáme jen krátce dopéct. Zcela vychladlá kolečka pomocí špejle namáčíme ze spodní strany v rozpuštěné polevě, obrátíme a necháme zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Buráková kolečka

Buráková kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 18. 12. 2009 18:51

    Robila som ich v stredu, len ešte sú tvrdé, myslím kolieska, dúfam, že zmäknú. Piekla som naraz spolu - na surové som dala náplň. Neviem ale či aj vám, ale mne mne sa v tej náplni po vychladnutí začal oddeľovať tuk. Možno, že by sa tam ani nemusel dávať, tá smotana s cukrom by hádam aj stačila. Ináč sú veľmi dobré. Ja so robila miesto koliesok hviezdičky - vypadá to dobre.

  • jana m | 14. 12. 2007 12:58

    Toto pečivo mám strašne rada.Je vynikajúce.

  • Blanka V. | 14. 11. 2007 13:30

    I já namáčím spodek koleček podobně jako třeba u kokosek. Dalo by se říct, že ta náplň je po upečení tvrdá, něco jako u marokánek.

  • Hela - | 14. 11. 2007 09:04

    No já bych to - vzhledem k názvu pochopila tak, že to "tajemství" má být zakryté čokoládou, aby to bylo tajemství. Ale asi jak kdo chce, dobré je to stejně.

  • Jitka Klusová | 13. 11. 2007 21:04

    Ano, pochopila jste to dobře, namáčí se pouze spodní strana koleček, alespoň podle mého receptu.

  • Ivana Samcová | 13. 11. 2007 19:12

    Recept vypadá velice lákavě, jen jsem se chtěla pro jistotu zeptat: rozumím tomu dobře, že se namáčí v čokoládové polevě jen ta kolečka, ne náplň. Díky za upřesnění. Ivana

  • Blanka V. | 13. 11. 2007 13:38

    Naprosto souhlasím, Ilčo, i u nás je toto cukroví téměř snězené už před Štědrým dnem. Můj recept je zase jen s arašídy, ale zkusím jako vy péct dohromady.

  • Ilona Horová | 13. 11. 2007 08:35

    Neznám lepší cukroví! Doma ho už ho dělám několik let a nemá chybu. Jen tu náplň dávám na syrová těsto a peču to hned od začátku dohromady. Opravdu moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vaření Chlazení Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Ořechy Smetana ke šlehání Sušené meruňky Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Marináda

Marináda

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Pohankový salát

Pohankový salát

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

30
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Kolečka s tajemstvím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact