• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Koláček faraóna Pepiho, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g mouka semolinová
    • 20
      g mouka hrachová
    • 160
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)
    • 1
      lžička tahini volitelná náplň

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na mák na hladkou mouku (pevnější hotový výsledek).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouky se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 10 minut. Spotřeba času 45 minut. Nechat odležet v ledničce 5-22h.
3
Rozdělit těsto na dvě poloviny, při rozkrájení lepí na nůž, mírně na plastovou podložku. Vytvarovat předtvar mezi prsty, průměr 12 cm, uprostřed 13-15 mm, ke kraji tenčí. Vypuklou, vydutou nerezovou pokličku průměru 14 cm, prohlubně 14 mm, vymazat máslem. Umístit předtvar poloviny těsta. Rozetřít náplň, vynechat u krajů na poloměru asi 1,5 cm pro slepení. Vytvarovat předtvar z druhé poloviny těsta mezi prsty. Umístit druhou polovinu těsta na náplň a přimačkat ji na okraji pro spojení. Přiklopit druhou větší prohloubenou nerezovou pokličkou vymazanou máslem. Koláček by měl pasovat těsně mezi pokličky.
4
Do hrnce, většího než větší poklička, nalít asi 2 cm vody. Po ohřátí vody, během přípravy těsta mezi pokličkami, umístit opěrnou kruhovou formu průměru 12 cm, vyšší než poklička. Na formu položit komplet pokliček s těstem, menší pokličku dolů. Vysrážená voda bude skapávat dolů, nikoliv se hromadit mezi spoji pokliček. Horní poklička zakryje těsto proti oslizlosti. Vařit v páře kolem 30 minut. Vyjmout horké pokličky pomocí náčiní. Opatrným protřásáním uvolnit koláček, sesmeknout z pokliček. Vyzkoušet propečení vpíchnutím špejle, párátka, zda je upečené, suché těsto.
5
Poznámka autora receptu: Názvy egyptian cake, Pharaoh Pepi II. 2251-2157 př. n. l. (https://www.alimentarium.org/en/object/egyptian-cake ). Původní recept obsahuje také mléko, možná med. Náplň mohou být povidla, karamel dle chuti. Vodní pára proudí oproti suchému vzduchu rychleji, voda má větší tepelnou jímavost (kapacitu). Proto není nutné pečení v troubě, peci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Křupavý koláček.....Danča

Křupavý koláček.....Danča

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Afrika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mouka Sůl Tahini Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
22
Cuketové placky
Cuketové placky
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
19
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Koláč ze zakysané smetany
Koláč ze zakysané smetany
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče z Chyšek
Koláče z Chyšek
Koláček z pohanky
Koláček z pohanky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact