• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Koláček faraóna Pepiho, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g mouka semolinová
    • 20
      g mouka hrachová
    • 160
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)
    • 1
      lžička tahini volitelná náplň

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na mák na hladkou mouku (pevnější hotový výsledek).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouky se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 10 minut. Spotřeba času 45 minut. Nechat odležet v ledničce 5-22h.
3
Rozdělit těsto na dvě poloviny, při rozkrájení lepí na nůž, mírně na plastovou podložku. Vytvarovat předtvar mezi prsty, průměr 12 cm, uprostřed 13-15 mm, ke kraji tenčí. Vypuklou, vydutou nerezovou pokličku průměru 14 cm, prohlubně 14 mm, vymazat máslem. Umístit předtvar poloviny těsta. Rozetřít náplň, vynechat u krajů na poloměru asi 1,5 cm pro slepení. Vytvarovat předtvar z druhé poloviny těsta mezi prsty. Umístit druhou polovinu těsta na náplň a přimačkat ji na okraji pro spojení. Přiklopit druhou větší prohloubenou nerezovou pokličkou vymazanou máslem. Koláček by měl pasovat těsně mezi pokličky.
4
Do hrnce, většího než větší poklička, nalít asi 2 cm vody. Po ohřátí vody, během přípravy těsta mezi pokličkami, umístit opěrnou kruhovou formu průměru 12 cm, vyšší než poklička. Na formu položit komplet pokliček s těstem, menší pokličku dolů. Vysrážená voda bude skapávat dolů, nikoliv se hromadit mezi spoji pokliček. Horní poklička zakryje těsto proti oslizlosti. Vařit v páře kolem 30 minut. Vyjmout horké pokličky pomocí náčiní. Opatrným protřásáním uvolnit koláček, sesmeknout z pokliček. Vyzkoušet propečení vpíchnutím špejle, párátka, zda je upečené, suché těsto.
5
Poznámka autora receptu: Názvy egyptian cake, Pharaoh Pepi II. 2251-2157 př. n. l. (https://www.alimentarium.org/en/object/egyptian-cake ). Původní recept obsahuje také mléko, možná med. Náplň mohou být povidla, karamel dle chuti. Vodní pára proudí oproti suchému vzduchu rychleji, voda má větší tepelnou jímavost (kapacitu). Proto není nutné pečení v troubě, peci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Křupavý koláček.....Danča

Křupavý koláček.....Danča

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Afrika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mouka Sůl Tahini Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Štafetky

Štafetky

Bezé roláda

Bezé roláda

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

185
Dýňová tortila
Dýňová tortila
109
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
99
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
49
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Koláč ze zakysané smetany
Koláč ze zakysané smetany
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče z Chyšek
Koláče z Chyšek
Koláček z pohanky
Koláček z pohanky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact