• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Koláček faraóna Pepiho, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g mouka semolinová
    • 20
      g mouka hrachová
    • 160
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)
    • 1
      lžička tahini volitelná náplň

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na mák na hladkou mouku (pevnější hotový výsledek).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouky se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 10 minut. Spotřeba času 45 minut. Nechat odležet v ledničce 5-22h.
3
Rozdělit těsto na dvě poloviny, při rozkrájení lepí na nůž, mírně na plastovou podložku. Vytvarovat předtvar mezi prsty, průměr 12 cm, uprostřed 13-15 mm, ke kraji tenčí. Vypuklou, vydutou nerezovou pokličku průměru 14 cm, prohlubně 14 mm, vymazat máslem. Umístit předtvar poloviny těsta. Rozetřít náplň, vynechat u krajů na poloměru asi 1,5 cm pro slepení. Vytvarovat předtvar z druhé poloviny těsta mezi prsty. Umístit druhou polovinu těsta na náplň a přimačkat ji na okraji pro spojení. Přiklopit druhou větší prohloubenou nerezovou pokličkou vymazanou máslem. Koláček by měl pasovat těsně mezi pokličky.
4
Do hrnce, většího než větší poklička, nalít asi 2 cm vody. Po ohřátí vody, během přípravy těsta mezi pokličkami, umístit opěrnou kruhovou formu průměru 12 cm, vyšší než poklička. Na formu položit komplet pokliček s těstem, menší pokličku dolů. Vysrážená voda bude skapávat dolů, nikoliv se hromadit mezi spoji pokliček. Horní poklička zakryje těsto proti oslizlosti. Vařit v páře kolem 30 minut. Vyjmout horké pokličky pomocí náčiní. Opatrným protřásáním uvolnit koláček, sesmeknout z pokliček. Vyzkoušet propečení vpíchnutím špejle, párátka, zda je upečené, suché těsto.
5
Poznámka autora receptu: Názvy egyptian cake, Pharaoh Pepi II. 2251-2157 př. n. l. (https://www.alimentarium.org/en/object/egyptian-cake ). Původní recept obsahuje také mléko, možná med. Náplň mohou být povidla, karamel dle chuti. Vodní pára proudí oproti suchému vzduchu rychleji, voda má větší tepelnou jímavost (kapacitu). Proto není nutné pečení v troubě, peci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Křupavý koláček.....Danča

Křupavý koláček.....Danča

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Afrika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mouka Sůl Tahini Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
17
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
15
Domácí kečup
Domácí kečup
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Koláč ze zakysané smetany
Koláč ze zakysané smetany
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče z Chyšek
Koláče z Chyšek
Koláček z pohanky
Koláček z pohanky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact