• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Koláček faraóna Pepiho, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g mouka semolinová
    • 20
      g mouka hrachová
    • 160
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)
    • 1
      lžička tahini volitelná náplň

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na mák na hladkou mouku (pevnější hotový výsledek).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouky se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 10 minut. Spotřeba času 45 minut. Nechat odležet v ledničce 5-22h.
3
Rozdělit těsto na dvě poloviny, při rozkrájení lepí na nůž, mírně na plastovou podložku. Vytvarovat předtvar mezi prsty, průměr 12 cm, uprostřed 13-15 mm, ke kraji tenčí. Vypuklou, vydutou nerezovou pokličku průměru 14 cm, prohlubně 14 mm, vymazat máslem. Umístit předtvar poloviny těsta. Rozetřít náplň, vynechat u krajů na poloměru asi 1,5 cm pro slepení. Vytvarovat předtvar z druhé poloviny těsta mezi prsty. Umístit druhou polovinu těsta na náplň a přimačkat ji na okraji pro spojení. Přiklopit druhou větší prohloubenou nerezovou pokličkou vymazanou máslem. Koláček by měl pasovat těsně mezi pokličky.
4
Do hrnce, většího než větší poklička, nalít asi 2 cm vody. Po ohřátí vody, během přípravy těsta mezi pokličkami, umístit opěrnou kruhovou formu průměru 12 cm, vyšší než poklička. Na formu položit komplet pokliček s těstem, menší pokličku dolů. Vysrážená voda bude skapávat dolů, nikoliv se hromadit mezi spoji pokliček. Horní poklička zakryje těsto proti oslizlosti. Vařit v páře kolem 30 minut. Vyjmout horké pokličky pomocí náčiní. Opatrným protřásáním uvolnit koláček, sesmeknout z pokliček. Vyzkoušet propečení vpíchnutím špejle, párátka, zda je upečené, suché těsto.
5
Poznámka autora receptu: Názvy egyptian cake, Pharaoh Pepi II. 2251-2157 př. n. l. (https://www.alimentarium.org/en/object/egyptian-cake ). Původní recept obsahuje také mléko, možná med. Náplň mohou být povidla, karamel dle chuti. Vodní pára proudí oproti suchému vzduchu rychleji, voda má větší tepelnou jímavost (kapacitu). Proto není nutné pečení v troubě, peci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Křupavý koláček.....Danča

Křupavý koláček.....Danča

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Afrika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mouka Sůl Tahini Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Papriková pasta

Papriková pasta

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

151
Dýňová tortila
Dýňová tortila
112
Máslové řízky
Máslové řízky
105
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Koláč ze zakysané smetany
Koláč ze zakysané smetany
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče z Chyšek
Koláče z Chyšek
Koláček z pohanky
Koláček z pohanky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
Koláčky
  • Recepty.cz
  • Koláček faraóna Pepiho, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact