• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks droždí
    • 0,30
      ks máslo 1/3 balíčku
    • 120
      g cukr krystal
    • 1
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • citronová kůra
  • Drobenka
    • 1
      balíček máslo použijeme které zbylo z těsta
    • 1
      balíček hladká mouka
    • 1
      balíček moučkový cukr
  • Náplň A
    • 500
      g tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžička citronová kůra
    • 5
      lžička rozinky

Postup přípravy receptu

1
Rozdrobíme droždí s troškou cukru, vlažné mléko, necháme kvásek v hrnku vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo (vlažné), olej, cukr, vlejeme kvásek, mléko, promícháváme.
2
Zpracujeme hladké, poměrně husté těsto, které necháme v teple přikrytou utěrkou vykynout.
3
Zpracujeme drobenku a tvarohovou náplň nebo ořechovou.
4
Vykynuté těsto lžičkou odkrajujeme a na pomoučeném vále upravíme.
5
Přidáme náplň z tvarohu, rozinky, kousky upravíme, uzavřeme, namáčíme v rošlehaném vejci a v drobence, klademe na plech s pečícím papírem.
6
Náplň B: mleté vlašské ořechy smícháme s mlékem, cukrem, troškou rumu, citronové šťávy, vanilkovým cukrem v hustou kaši
7
Na plechu necháme opět vykynout, poté pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami

Posvícenské koláče s tvarohem a…

Merhované koláče s tvarohem a mákem

Merhované koláče s tvarohem a mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva Kolčavová | 13. 9. 2009 18:17

    Dnes jsem upekla s mákem, moc dobré, jen se po nich zaprášilo. Doporučuji a dávám 1

  • Jana | 5. 3. 2006 09:19

    Koláčům dávám 1s hvězdičkou.Chutnají ke všempříležitostem,hodí se i dobrému vínu.Pánové ,kteřítzv."nemusí" moučník neodolají!Doporučuji.

  • Jarmila | 5. 3. 2006 09:16

    Odkrojený kousek těsta/malou lžičkou/z mísy,rozdělám dám náplˇ a hrozinku,uzavřu,tj.spojím naplněné těsto a namáčím v rozšlehaném žloutku s troškou mléka.Navlhčený koláček ze žloutku stále držím v ruce / ve spoji těsta/ a lehce jej přitisknu do připravené máslové drobenky,které se na namočený koláček ve žloutku přitiskne,drží.Spojeným těstem/spodkem koláčku posadím na plech a nechám v teple nakynout.V dobře předehřáté troubě pečeme do zlatova,povychladnutí lehce pocukrujeme mletým a vanil.cukrem.

  • Anonym | 4. 3. 2006 19:26

    Prosím, ten koláček se tedy nepotírá celý vejcem?

  • Hanka | 4. 3. 2006 13:35

    Tyto koláče dělám na všechny rodinné oslavy,narozeniny,svátky,svatby,křtiny,takéhostiny po pohřbu.Vždy se podaří,pěkně naskočímají tzv."duši".Dávky podle počtu osob pak je dobré navýšit,např.z 0,5 l ze 3/4l,atd.Je třeba více plechů,prostoru ,dobrou pečící troubu a nejlépe 2-4 páryšikovných ručiček.

  • Hanyška | 3. 3. 2006 19:37

    Evino dík

  • Lidka Kábrtová | 26. 2. 2006 14:55

    Díky za vysvětlení, z receptu to není vůbec jasné. A já nejsem vševěd. Možná by stálo za to ho upravit ve smyslu, že náplň zabalíme jako do buchtiček....

  • Gabriela B | 26. 2. 2006 11:46

    Evino, děkujeme moc za vysvětlení. Teď už to všechny chápeme !! Jinak koláčky vypadají celkem zajímavě, určitě vyzkouším.

  • Evina | 25. 2. 2006 19:31

    Odkrojený kousek-kuličku roztáhneš prstama a do ní dáš náplň, vytvoříš opět kuličku, tu potřeš vejcem a tu potřenou stranu posypeš drobenkou, ještě lépe, když to přímo obtiskneš do té drobenky a dáš na plech. Samozřejmě drobenkou nahoru a ten koláček malinko na ten plech přitlačíš. To je celé!! Už to chápete? Podobné koláčky dělám také.

  • marie krejzarova | 25. 2. 2006 14:46

    Ani já.Co s těmi odkrojenými kousky?Balit jako buchty?

  • Lidka Kábrtová | 25. 2. 2006 13:37

    Nepochopila jsem, jak se to dělá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Čevapi

Čevapi

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

449
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
13
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Švestkový rozvar …
12
Nakládané brusinky
Nakládané brusinky

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact