• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláče s ořechy bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Koláče s ořechy bez kynutí

autor: Yvča
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláče s ořechy bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks tuk stoprocentní
    • 40
      g droždí
    • 0,25
      l mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Nádivka
    • 4
      ks bílek
    • 2
      ks hřebíček
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      balíček rozinky
    • 200
      g ořechy mleté
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce máslo
  • Drobenka
    • hera
    • hrubá mouka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve připravíme drobenku.Na nádivku rozemeleme 200 g ořechů, našleháme sníh, přidáme 200 g cukru, 20 ořechů, skořici, 1 vanilkový cukr, a 2 utlučené hřebíčky. 1/4 l mléka a 3 lžíce cukru a kvasnice, necháme vzejít kvásek.
2
Mezitím nastrouháme stroprocentní tuk, přidáme mouku a žloutky a pak kvásek zpracujeme dohromady.
3
Na pomoučený vál tvoříme lžící kupičky těsta (pro svatební nebo posvícenecké koláčky malou lžičkou).
4
V ruce vyválíme kuličku a pak placičku.
5
Na ní dáváme nádivku, 4 rohy svážeme, potřeme máslem dáme navrch nádivku. Koláčky klademe na plech vyložený papírem.
6
Pečeme např. v elektrické troubě na 180 °C do světle růžové barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 23. 10. 2007 19:51

    Co znamená v té nádivce těch 20 ořechů?

  • Yvona Daňková | 23. 10. 2007 19:00

    Samozřejmě máte p. Blanko pravdu. Koláčky potřeme rozpuštěným máslem a navrch dáme drobenku.Dále jsem našla chybu u nádivky, má tu být 200 g ořechů, né 20. Omlouvám se.

  • Andra | 23. 10. 2007 13:11

    Súhlasím s p. Blankou, na vrch má ísť určite drobenka.

  • Markéta.W | 23. 10. 2007 09:44

    Není tento recept špatně napsaný, nebo ho asi nechápu jako paní Blanka V.

  • Blanka V. | 23. 10. 2007 07:15

    Asi jste v popisu receptu myslela paní Yvono "potřeme máslem a dáme drobenku". Nebo jsem to špatně pochopila?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Svatba Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hřebíček Hrubá mouka Máslo Mléko Ořechy Rozinky Skořice Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Koláče s ořechy bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact