• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z podmáslí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z podmáslí
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 175
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • pomerančová kůra najemno nastrouhaná, z 1 pomeranče
    • pomerančová šťáva ze dvou pomerančů
    • 4
      ks vejce středně velká, žloutek a bílek zvlášť
    • 200
      g mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g mandle mleté
    • 150
      ml podmáslí
  • Na ozdobu:
    • pomerančová kůra hoblinky na ozdobu
  • Na jahodový kompot:
    • 400
      g jahody 400–450 g
    • mučenka 3-4 plody
    • 1
      lžíce pomerančová šťáva 1-2
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky. Mouku prosejte se solí a kypřicím práškem a promíchejte s mandlemi. Asi třetinu této směsi opatrně vmíchejte do máslového základu spolu s polovinou podmáslí. Postupně přidejte zbytek mouky i podmáslí. Přimíchejte šťávu z jednoho pomeranče. Nakonec opatrně vetřete sníh z bílků. Vlijte do pečicím papírem vyložené dortové formy, povrch uhlaďte a pečte 40 až 45 minut, nebo až těsto na dotek zpevní. Nechte asi 5 minut chladnout ve formě.
2
Smíchejte zbylou pomerančovou šťávu s citronovou, cukrem a směsí potřete ještě teplý povrch koláče. Nechte vsáknout a pak ozdobte hoblinkami pomerančové kůry, omočené v moučkovém cukru.
3
Jahody omyjte, pokrájejte, smíchejte s dužninou mučenky, přidejte trochu pomerančové šťávy s cukrem a nechte asi hodinu stát při pokojové teplotě. Podávejte ke koláči spolu s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • květa | 22. 2. 2012 00:11

    zkusím, jistě to bude výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Cukr krupice Jahody Mandle Máslo Mouka Mučenka Podmáslí Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
43
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem
43
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
21
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
20
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z pekla
Koláč z pekla
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact