• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g ricotta
    • 80
      g hořká čokoláda hrube nasekana nozem
    • 60
      ml likér italsky citronovy liker Limoncello, pripadne jiny citronovy liker
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek
    • máta cerstva, nekolik listku
  • Testo
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 180
      g máslo
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • prášek do pečiva 1 kavova lzicka

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice.
2
V míse smícháme ricottu, čokoládu, likér, cukr, bílek, mátu natrhanou na kousky a umícháme. 3/4 těsta vyválíme na pečícím papíru a dáme i s papírem do koláčové formy(28cm) tak, abychom měli vyvýšené i okraje. Dno propícháme vidličkou, rovnoměrně naneseme náplň, ze zbytku těsta můžeme vytvořit klasickou mřížku či jinou ozdobu a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout a podáváme.
3
Limoncello je sladký citronový likér, dělá se z citrónové kůry louhované v alkoholu s příídavkem sirupu z vody a cukru. Podává se zásadně vychlazený, spousta italských hospodyň si jej vyrábí doma, má tchýně nevyjímaje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou

Borůvkový koláč z křehkého těsta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Likér Máslo Máta Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

106
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
37
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
37
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
34
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
22
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Koláč z jíšky
Koláč z jíšky
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z kávové sedliny
Koláč z kávové sedliny
Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Koláč z listového těsta s rajčaty a…
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact