• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g ricotta
    • 80
      g hořká čokoláda hrube nasekana nozem
    • 60
      ml likér italsky citronovy liker Limoncello, pripadne jiny citronovy liker
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek
    • máta cerstva, nekolik listku
  • Testo
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 180
      g máslo
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • prášek do pečiva 1 kavova lzicka

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice.
2
V míse smícháme ricottu, čokoládu, likér, cukr, bílek, mátu natrhanou na kousky a umícháme. 3/4 těsta vyválíme na pečícím papíru a dáme i s papírem do koláčové formy(28cm) tak, abychom měli vyvýšené i okraje. Dno propícháme vidličkou, rovnoměrně naneseme náplň, ze zbytku těsta můžeme vytvořit klasickou mřížku či jinou ozdobu a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout a podáváme.
3
Limoncello je sladký citronový likér, dělá se z citrónové kůry louhované v alkoholu s příídavkem sirupu z vody a cukru. Podává se zásadně vychlazený, spousta italských hospodyň si jej vyrábí doma, má tchýně nevyjímaje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou

Borůvkový koláč z křehkého těsta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Likér Máslo Máta Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Makový závin III.

Makový závin III.

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Malý korpus

Malý korpus

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

272
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
211
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
57
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
54
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
32
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Koláč z jíšky
Koláč z jíšky
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z kávové sedliny
Koláč z kávové sedliny
Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Koláč z listového těsta s rajčaty a…
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact