• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g ricotta
    • 80
      g hořká čokoláda hrube nasekana nozem
    • 60
      ml likér italsky citronovy liker Limoncello, pripadne jiny citronovy liker
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek
    • máta cerstva, nekolik listku
  • Testo
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 180
      g máslo
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • prášek do pečiva 1 kavova lzicka

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice.
2
V míse smícháme ricottu, čokoládu, likér, cukr, bílek, mátu natrhanou na kousky a umícháme. 3/4 těsta vyválíme na pečícím papíru a dáme i s papírem do koláčové formy(28cm) tak, abychom měli vyvýšené i okraje. Dno propícháme vidličkou, rovnoměrně naneseme náplň, ze zbytku těsta můžeme vytvořit klasickou mřížku či jinou ozdobu a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout a podáváme.
3
Limoncello je sladký citronový likér, dělá se z citrónové kůry louhované v alkoholu s příídavkem sirupu z vody a cukru. Podává se zásadně vychlazený, spousta italských hospodyň si jej vyrábí doma, má tchýně nevyjímaje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou

Borůvkový koláč z křehkého těsta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Likér Máslo Máta Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Broskvový dort

Broskvový dort

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

491
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
123
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na…
35
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
30
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
18
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Koláč z jíšky
Koláč z jíšky
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z kávové sedliny
Koláč z kávové sedliny
Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Koláč z listového těsta s rajčaty a…
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact