• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s rybízem a sněhem

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s rybízem a sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 350
      g moučkový cukr
    • rybíz

Postup přípravy receptu

1
Mouku, máslo, žloutky a kypřicí prášek zpracujeme a vyválíme na vymazaný plech. Propícháme na několika místech vidličkou, upečeme dozlatova a necháme vychladnout. Bílky a cukr ušleháme v horké vodní lázni, vmícháme rybíz, navrstvíme na těsto a zapečeme asi 20 minut při 160 °C do světlounce hněda na střední příčce trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Jablkový koláč se sněhem

Jablkový koláč se sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 23. 7. 2013 21:37

    Koláč je opravdu skvělý 8-)

  • adventak | 3. 8. 2011 13:15

    Děkuji za tento recept. Byl přímo famózní :) ! Všem chutnal.. Už sem ho pekla 3x. A jednou jsem vyměnila rybíz za maliny. Taky výborné!

  • Mila | 3. 8. 2006 18:43

    Paní Zdeňko, moc děkuji za recept. Koláč jsem pekla už 3x a chutnal všem doma i návštěvám. Z červeného rybízu byl skvělý, ale z černého - naprostá bomba! (Dala jsem méně cukru).Recept hodnotím jedničkou!

  • Ivana K. | 1. 8. 2006 12:39

    Ten anonym s "hicem" jsem byla já, opravdu mi vadilo jen to tvrdé y, nespisovné výrazy tohoto druhu mi nevadí, spíš jsem alergická na všelijaká slova převzaté z jiných jazyků, když má čeština tolik svých hezkých výrazů.

  • Lada Kovářová | 27. 7. 2006 13:54

    Šárko, já myslím, že Anonymovi nevadil "hic" ale "hyc" ;-). Koláč určitě vyzkouším, rybízu je letos mraky...

  • Zdeňka Raindlová | 27. 7. 2006 13:42

    Paní Šárko, do těsta se cukr skutečně nedává, ale až koláč upečete a ochutnáte, zjistíte, že takhle je to opravdu nejlepší. Přeji, aby se koláč podařil a aby chutnal! :-)

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 12:54

    Anonyme,omlouvám se a dám si pozor,abych používala spisovnější výrazy.Právě horku se u nás na Moravě takto říká a já jsem chtěla říci , že v tom horku už rybíz opravdu padá.

  • Anonym | 27. 7. 2006 12:23

    Koláč znám, je výborný, ale nemůžu si pomoci "hyc" mě tak tahá za uši - je to přece z německého die Hitze = horko.

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 10:26

    Paní Zdeňko,recept vypadá lákavě,už volám domů dcerce,ať mi vytáhne z lednice máslo.Udělám ho hned,jak příjdu domů a zítra napíšu.Rybíz už pomalu začíná padat,není se co divit , v těch hycech.Do těsta se -jestli jsem správně pochopila cukr nedává.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Nutella roláda

Nutella roláda

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

40
Rychlá buchta z kysané smetany
Rychlá buchta z kysané…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
30
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s…
27
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact