• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s rybízem a sněhem

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s rybízem a sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 350
      g moučkový cukr
    • rybíz

Postup přípravy receptu

1
Mouku, máslo, žloutky a kypřicí prášek zpracujeme a vyválíme na vymazaný plech. Propícháme na několika místech vidličkou, upečeme dozlatova a necháme vychladnout. Bílky a cukr ušleháme v horké vodní lázni, vmícháme rybíz, navrstvíme na těsto a zapečeme asi 20 minut při 160 °C do světlounce hněda na střední příčce trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 23. 7. 2013 21:37

    Koláč je opravdu skvělý 8-)

  • adventak | 3. 8. 2011 13:15

    Děkuji za tento recept. Byl přímo famózní :) ! Všem chutnal.. Už sem ho pekla 3x. A jednou jsem vyměnila rybíz za maliny. Taky výborné!

  • Mila | 3. 8. 2006 18:43

    Paní Zdeňko, moc děkuji za recept. Koláč jsem pekla už 3x a chutnal všem doma i návštěvám. Z červeného rybízu byl skvělý, ale z černého - naprostá bomba! (Dala jsem méně cukru).Recept hodnotím jedničkou!

  • Ivana K. | 1. 8. 2006 12:39

    Ten anonym s "hicem" jsem byla já, opravdu mi vadilo jen to tvrdé y, nespisovné výrazy tohoto druhu mi nevadí, spíš jsem alergická na všelijaká slova převzaté z jiných jazyků, když má čeština tolik svých hezkých výrazů.

  • Lada Kovářová | 27. 7. 2006 13:54

    Šárko, já myslím, že Anonymovi nevadil "hic" ale "hyc" ;-). Koláč určitě vyzkouším, rybízu je letos mraky...

  • Zdeňka Raindlová | 27. 7. 2006 13:42

    Paní Šárko, do těsta se cukr skutečně nedává, ale až koláč upečete a ochutnáte, zjistíte, že takhle je to opravdu nejlepší. Přeji, aby se koláč podařil a aby chutnal! :-)

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 12:54

    Anonyme,omlouvám se a dám si pozor,abych používala spisovnější výrazy.Právě horku se u nás na Moravě takto říká a já jsem chtěla říci , že v tom horku už rybíz opravdu padá.

  • Anonym | 27. 7. 2006 12:23

    Koláč znám, je výborný, ale nemůžu si pomoci "hyc" mě tak tahá za uši - je to přece z německého die Hitze = horko.

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 10:26

    Paní Zdeňko,recept vypadá lákavě,už volám domů dcerce,ať mi vytáhne z lednice máslo.Udělám ho hned,jak příjdu domů a zítra napíšu.Rybíz už pomalu začíná padat,není se co divit , v těch hycech.Do těsta se -jestli jsem správně pochopila cukr nedává.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Chřest na másle

Chřest na másle

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

235
Máslové řízky
Máslové řízky
211
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
172
Dýňová tortila
Dýňová tortila
61
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
59
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact