• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s rybízem a sněhem

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s rybízem a sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 350
      g moučkový cukr
    • rybíz

Postup přípravy receptu

1
Mouku, máslo, žloutky a kypřicí prášek zpracujeme a vyválíme na vymazaný plech. Propícháme na několika místech vidličkou, upečeme dozlatova a necháme vychladnout. Bílky a cukr ušleháme v horké vodní lázni, vmícháme rybíz, navrstvíme na těsto a zapečeme asi 20 minut při 160 °C do světlounce hněda na střední příčce trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 23. 7. 2013 21:37

    Koláč je opravdu skvělý 8-)

  • adventak | 3. 8. 2011 13:15

    Děkuji za tento recept. Byl přímo famózní :) ! Všem chutnal.. Už sem ho pekla 3x. A jednou jsem vyměnila rybíz za maliny. Taky výborné!

  • Mila | 3. 8. 2006 18:43

    Paní Zdeňko, moc děkuji za recept. Koláč jsem pekla už 3x a chutnal všem doma i návštěvám. Z červeného rybízu byl skvělý, ale z černého - naprostá bomba! (Dala jsem méně cukru).Recept hodnotím jedničkou!

  • Ivana K. | 1. 8. 2006 12:39

    Ten anonym s "hicem" jsem byla já, opravdu mi vadilo jen to tvrdé y, nespisovné výrazy tohoto druhu mi nevadí, spíš jsem alergická na všelijaká slova převzaté z jiných jazyků, když má čeština tolik svých hezkých výrazů.

  • Lada Kovářová | 27. 7. 2006 13:54

    Šárko, já myslím, že Anonymovi nevadil "hic" ale "hyc" ;-). Koláč určitě vyzkouším, rybízu je letos mraky...

  • Zdeňka Raindlová | 27. 7. 2006 13:42

    Paní Šárko, do těsta se cukr skutečně nedává, ale až koláč upečete a ochutnáte, zjistíte, že takhle je to opravdu nejlepší. Přeji, aby se koláč podařil a aby chutnal! :-)

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 12:54

    Anonyme,omlouvám se a dám si pozor,abych používala spisovnější výrazy.Právě horku se u nás na Moravě takto říká a já jsem chtěla říci , že v tom horku už rybíz opravdu padá.

  • Anonym | 27. 7. 2006 12:23

    Koláč znám, je výborný, ale nemůžu si pomoci "hyc" mě tak tahá za uši - je to přece z německého die Hitze = horko.

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 10:26

    Paní Zdeňko,recept vypadá lákavě,už volám domů dcerce,ať mi vytáhne z lednice máslo.Udělám ho hned,jak příjdu domů a zítra napíšu.Rybíz už pomalu začíná padat,není se co divit , v těch hycech.Do těsta se -jestli jsem správně pochopila cukr nedává.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

266
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
104
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Domácí kečup
Domácí kečup
23
Kachna s rozinkovým zelím
Kachna s rozinkovým zelím
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact