• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s našlehaným krémem

autor: Petra_z_Pardubic
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s našlehaným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g listové těsto
    • 1,20
      dl šlehačka
    • 120
      g zakysaná smetana
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g čokoláda
    • 2
      plátek želatina
    • 2
      lžíce jahodová marmeláda
    • ovoce na ozdobu
    • mouka na vál
    • moučkový cukr na posypání
    • 200
      g hrách

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a po obvodu naskládáme nalámanou čokoládu. Okraj zavineme tak, aby čokoláda byla uvnitř lemu. Do středu koláče položíme vystřihnutý papírový karton zabalený do alobalu a vše zasypeme asi 1 cm vysokou vrstvou suchého hrachu, aby se těsto při pečení nenafouklo.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, koláč přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Z upečeného koláče vysypeme hrách a necháme vychladnout. Tučný měkký tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou, cukrem a jahodovou marmeládou. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a rychle ji vmícháme do tvarohu. Tvarohová směs musí mít pokojovou teplotu. Šlehačku ušleháme dotuha, po částech ji vmícháme do tvarohové směsi a směs rozetřeme do středu koláče.
3
Koláč ozdobíme ovocem a necháme asi 1 hodinu tuhnout v lednici. Před podáváním ho pocukrujeme a nakrájíme na díly.
4
Dobrou chuť :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hrách Jahodová marmeláda Listové těsto Měkký tvaroh Moučkový cukr Mouka Ovoce Šlehačka Vejce Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Pečený bůček

Pečený bůček

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

46
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz První Vánoce Dády a Felixe bez Aničky (†29): Svátky stráví ve třech

První Vánoce Dády a Felixe bez Aničky (†29): Svátky stráví ve třech

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Koláč s nemletým mákem, ovocem a…
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s rebarborou
Koláč s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact