• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s karamelovou krustou
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s karamelovou krustou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s karamelovou krustou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce mléko
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • jablka
    • kompotované mandarinky
    • vanilkový cukr
    • skořicový cukr
    • rozinky
    • ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
Těsto připravujeme na válu, ale můžeme použít i mísu (já osobně preferuji vál). Všechny přísady smícháme dohromady. (Prášek do pečiva promícháme s moukou, máslo doporučuji nastrouhat, poté se lépe zpracovává). Vypracujeme těsto, aby bylo pěkně pevné a nelepilo se. Necháme 10 min. odpočinout.
2
Těsto vyválíme přes igelitový pytlík tak, abychom jím mohli vyložit máslem vymaštěnou formu na koláče - i po okrajích. Na těsto poklademe náplň a připravíme si další pláty těsta na přikrytí náplně. Vrchní část koláče potřeme vajíčkem a dáme péct. Pečeme přibližně 15 minut do zlatohnědé barvy. Potom koláč vyjmeme z trouby, ještě horký jej vyklopíme. Tu část, která byla ve formě, potřeme máslem a posypeme krystalovým cukrem. Troubu zapneme na funkci grilování a koláč na plechu vložíme zpět do trouby, cca 5 cm pod grilovací těleso a necháme 3-5 minut, dokud cukr nezkaramelizuje. Hlídáme, aby se koláč nepřipálil.
3
Náplň: cca 5 větších jablek - záleží na každém, jak má rád plnou náplň, ale 5 jablek je optimálních. Rozinky - namočíme do rumu. Mandarinky zbavíme štávy, necháme je okapat a zbavit přebytečné štávy. Jablka nastrouháme, přidáme mandarinky, rozinky, ovesné vločky, vanilkový cukr a skořicový cukr, vše důkladně promícháme, aby vše bylo rovnoměrně ochucené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové brownies s karamelovou krustou

Čokoládové brownies s karamelovou…

Sticky toffee pudink aneb Datlový koláč s karamelovou omáčkou

Sticky toffee pudink aneb Datlový…

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Ovocný salát s karamelovou marinádou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Frantiska :) | 11. 4. 2009 11:46

    to se ani nedivim, ze si nekdo neda vubec praci napsat recept s minimem chyb ... kdyz je mu jasne, ze to za nej opravi nekdo jiny. Lado mas muj obdiv

  • Lada Kovářová | 11. 4. 2009 09:40

    Recept opraven.

  • Jarka O. | 10. 4. 2009 17:32

    Tam je překlepů a chyb...chtělo by to méně pospíchat a číst si to po sobě.

  • Zdena z JM | 10. 4. 2009 14:04

    Pane Joseph, nezlobte se, ale k takto napsanému receptu bych se raději nehlásila.Hlavně, že jste si dal 1.

  • Apina Hrbek | 10. 4. 2009 13:39

    Mily pane Joseph Joseph, tak jsem si precetla vas recept a krome toho, ze jsem ziskala dojem, ze jste pri psani receptu musel desne pospichat, nebot se jste nedal zadne carky mezi slova, nepouzil velka pismena na zacatku vet, mi neni jasne proc pisete, ze jsou potreba dve formy na kolac. Uvadite 100 g mouky, 100 g cukru, neuvadite mnozstvi masla, ale I kdyby ho bylo taky 100 g, nebude testa dost na dve formy, zejmena, kdyz kazdou formu jeste testem prikryvate.Doporucovala bych abyste udelal patricne opravy aby vas recept byl jasny.Slovo kursta? To jiste musi byt preklep.

  • Apina Hrbek | 10. 4. 2009 13:13

    Mily pane Joseph Joseph, tak jsem si precetla vas recept a krome toho, ze jsem ziskala dojem, ze jste pri psani receptu musel desne pospichat, nebot se jste nedal zadne carky mezi slova, nepouzil velka pismena na zacatku vet, mi neni jasne proc pisete, ze jsou potreba dve formy na kolac. Uvadite 100 g mouky, 100 g cukru, neuvadite mnozstvi masla, ale i kdyby ho bylo taky 100 g, nebude testa dost na dve formy, zejmena, kdyz kazdou formu jeste testem prikryvate.Doporucovala bych abyste udelal patricne opravy aby vas recept byl jasny.

  • Joseph Joseph | 9. 4. 2009 15:12

    Jéé já jsem to vložil nák špatně. Mělo to být pod mým jménem, ale bohužel. tak přeji všem, co tento koláč vyzkouší, at jim chutná.Joseph

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Kompotované mandarinky Máslo Mléko Moučkový cukr Ovesné vločky Prášek do pečiva Rozinky Skořicový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
25
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
24
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
18
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

Kašák se vrací na televizní obrazovky, ale... Jedna chyba a letí!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Koláč s karamelovou krustou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact