• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr plnější
    • sůl špetka
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      kostka droždí
    • 150
      ml mléko - vlažné, cca
    • 100
      g rozpuštěné máslo nebo máslová Hera (vlažné)
  • Rozvar
    • 800
      g hrušky oloupané, hrubě nastrouhané cca
    • 800
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná cca
    • 2
      lžíce citronová šťáva dle sladkosti ovoce, 1 -
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná nebo skořice mletá - dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • cukr krupice dle chuti
    • voda nebo rum (alkohol se vypaří)
  • Dále
    • bílek na potření okrajů těsta
    • 1,50
      hrnek drobenka cca

Postup přípravy receptu

1
Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené droždí, žloutek a trochu vlažného mléka. To zlehka zamícháme na kašičku, kterou necháme v teple pod utěrkou odpočinout - necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek nabude, přimícháme vlažné máslo a zbylé mléko a vymícháme vláčné těsto, které opět necháme v teple cca 40 minut kynout. Po vykynutí těsto jemně ještě jednou promneme, rozprostřeme na olejem (sádlem, máslem) vymaštěný plech, okraje potřeme našlehaným bílkem. Na těsto naneseme zchladlý hruškový nebo jablkový rozvar (můžeme i švestkový nebo míchaný). Takto připravený koláč necháme ještě cca 10 minut odpočinout, poté posypeme drobenkou v prstech užmoulanou z másla, polohrubé mouky a cukru. Koláč dáme péct do předehřáté trouby 180°C, po 5 minutách ztlumíme na 170°C a dopečeme dozlatova.
2
Rozvar:
3
Oloupaná jablka (hrušky) nastrouháme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr, cukr krupici dle chuti ovoce, citronovou šťávu, skořici nebo citronovou kůru, přidáme cca 4 lžíce vody nebo rumu a za občasného promíchání vše rozvaříme na hustou kaši. Pokud je ovoce šťavnaté, někdy ani není třeba vody a bez poklice, aby se odpařila přebytečná tekutina zvolna vaříme. Pokud je ovoce sušší, dusíme pod poklicí. Jestliže si chceme práci urychlit, přidáme do ovoce trochu vanilkového pudinku (s troškou vody), který nám rozvar částečně zahustí. Možné je i přidání vloček.
4
Do rozvaru můžeme přidat i rozinky, nasekané ořechy, kokos.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Řezníčková | 15. 11. 2016 15:05

    Rozvar jsem dělala částečně z jablek a částečně z hrušek a bývala bych ho dala raději na vdolky než na těsto, protože byl tak výborný, až mi ho na koláč byla škoda dávat, ale to mám aspoň pro příště dobrý typ. Jinak je tedy koláč také výborný, těsto pěkně vyběhlo a s rozvarem se jen nabízí k zakousnutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Drobenka Droždí Hladká mouka Hrušky Jablka Mléko Moučkový cukr Rozpuštěné máslo Sůl Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

305
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
295
Dýňová tortila
Dýňová tortila
209
Máslové řízky
Máslové řízky
28
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
28
Rychlá směs na topinky
Rychlá směs na topinky

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Důležitý krok Menzelové: Pomoc »pyšné princezně« Vránové (93)

Důležitý krok Menzelové: Pomoc »pyšné princezně« Vránové (93)

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Koláč s drobným ovocem
Koláč s drobným ovocem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hruškami II.
Koláč s hruškami II.
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact