• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

autor: sejny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto vychlazené
    • 2
      hrst hladká mouka na posypání pracovní plochy
    • 200
      g čokoláda - mléčná nebo ledové kaštany
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g maliny nebo ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo -u hladké formy- zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý: trvá to asi 20 min.
2
V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.
3
Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl.
4
Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.
5
Převzato z časopisu Apetit č. 10.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 3. 1. 2006 00:15

    Je to dobre, ale strasne malo.Neviem kde som spravila chybu,ale musela som ho nechat celu noc v ladnicke aby stuhol.Nemala som listkove cesto tak som dala na spodok rozdrvene susienky, ktore som pokvapkala malinovym kremom.

  • Kafenka :-) | 13. 11. 2005 10:31

    Recept vypadá lákavě, jen by mne zajímalo, jestli ta náplň - čokoláda + šlehačka - není moc mastná a sladká? Díky

  • Iva Kindlová | 5. 11. 2005 00:36

    Dnes jsem ho dělala znova,měla jsem návštěvu,tak byl zase hned pryč a všem to mooooc chutnalo.Apetit nekupuji,tak jsem moc ráda,že to paní Petra dala sem do receptů,ještě jednou Vám moc děkuji za výýýborný recept,kdybych mohla,tak Vám dám další jedničku!!!!!!!!!

  • Anonym | 31. 10. 2005 13:25

    Jani, dělala jsem to na plechu...ale chce to zdvojnásobit polevu tzn. čtyři čokolády a 500 ml smetany, což už je krapet drahé. Použila jsem plech s vyšším okrajem a těsto vytáhla, aby mělo "okraje" protože to opravdu tuhne tak dvě tři hodinky.o))). Apettit je měsíčník jsou tam jednoduché ale dobré recepty . Stojí 39korun

  • Jana z VM | 31. 10. 2005 12:42

    Co je, prosím , Apetit - to je časopis.? Neznám ho a jestli tam jsou dobré recepty, musím se poptat.Ještě dotaz - jak má být silné to lístkové těsto ve formě? Můžu to dělat i na plechu? Nepochopila jsme větu - Formu vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo - u hladké formy - zdvojte..... Poraďte, prosím.

  • Lidka Kábrtová | 31. 10. 2005 07:36

    Recept na koláč je z Apetitu č. 10, je tam i fotka.

  • Iva Kindlová | 28. 10. 2005 23:42

    Dnes odpoledne jsem upelka v 19 hod.jsme se do toho s manželem pustili a je 22:30hod.a není nic.Musím říci,že je to přímo vynikající!!!!!Dávam za jedna.Díky moc za rychlí a mooooc dobrýýý receptík!!!!

  • petra | 28. 10. 2005 19:01

    áá tohle je z Apetitu... dneska jsem to dělala..je to dobré

  • Iva Kindlová | 27. 10. 2005 00:11

    Tak to může být opravdu moc dobré,o víkendu vyskouším a dám vědět jak to bylo dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Hladká mouka Listové těsto Maliny Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Kokosový dort

Kokosový dort

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

140
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
137
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
87
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
21
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský…
21
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact